A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mégsem készít búcsúalbumot a Black Sabbath

2015. október 29., 19:30

Ozzy Osbourne a korábbi híreszteléseket cáfolva kijelentette, a közelgő The End világkörüli turné a Black Sabbath tényleges fináléja, nem készül utolsó album.

blacksabbath

Nem lesz folytatása a Black Sabbath 2013-as ’13 című albumának, mely így az együttes utolsó nagylemezévé avanzsál. Ozzy Osbourne a zenekarba való visszatérése után a ’13 volt az első és egyedüli anyag a Black Sabbathtól, mely két évvel ezelőtt annak rendje s módja szerint legyalulta a brit-és amerikai listákat s még egy Grammyt is hozott a konyhára.

Osbourne korábban úgy nyilatkozott, a 2016-ban hivatalosan is visszavonuló együttes készít még egy utolsó lemezt a producer, Rick Rubin közbenjárásával, azonban a NOLA.com-nak tett kijelentése szerint a változtak a tervek: a küszöbön álló The End névre keresztelt világkörüli turné „a Black Sabbath tényleges végét jelenti, komolyan.”

Osbourne szerint a hetvenes évek hajnalán alakult együttes egész egyszerűen megöregedett.

„Decemberben 68 éves leszek, úgy érzem itt az ideje, hogy kimondjuk: a történet végére értünk. Nem azt mondom, hogy soha többé nem állok majd színpadra Geezerrel (Geezer Butler, a szerk.) vagy Tonyval (Tony Iommi, a szerk.), de hivatalosan befejezzük magunkat.”

„Nem akarok csak azért előrukkolni valamivel, hogy újra keressek egy hatalmas rakat pénzt. Eljött az ideje, hogy elengedjem a zenekart és a saját dolgaimmal foglalkozzak.”
A Black Sabbath gitárosa Tony Iommi korábban a Birmingham Mailnek úgy nyilatkozott, a ’13 album felvételei óta ír és rögzít ötleteket és bár megerősíteni nem szeretné, ám „a dalok készen vannak és egy újabb album lóg a levegőben.”