A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megsemmisítik a világ leghosszabb filmjét

2016. április 17., 19:49

Anders Weberg művét 2020-ban egy álló hónapon keresztül vetítik majd, mielőtt a stáblista lefutását követően rituális keretek közt elpusztítanák. Az Ambiencé kurta, 7 órán és 20 percen át tartó előzetese nemrég kiszivárgott.

ambiance_trailer_2-web

Mindössze egyetlen, egy hónapon át tartó vetítést fog megérni a világ hivatalosan is leghosszabb filmje – számolt be róla az NME. A svéd rendező, Anders Weberg Ambiencé című művéhez a 2014-ben készült 72 perces teasert követően a közelmúltban jelent meg egy, 7 órán és 20 percen át tartó előzetes. A filmet a Svédország déli partszakaszán található Hovs Hallar fövenyén forgatták, ugyanazon a helyen, ahol Ingmar Bergman 1957-es, A hetedik pecsétjének kultikus jelenete, a hallálal való sakkjátszmája zajlik.

„Az idő és tér összeolvad egyetlen, a fizikális világon túlmutató, szürreális álomképben” – summázta filmjét Weberg, akinek elkövetkezendő éveit egészében az 720 órásra tervezett és még mindig forgó Ambiencé fogja kitölteni. A tervek szerint a műhöz 2018-ban érkezik az utolsó, 72 órás ízelítő, 2020-ban pedig egyetlen egyszer, teljes hosszában vetítik le. Az egy hónapon keresztül, szakadatlan tartó nemzetközi esemény finisszázsaként elpusztítják Weberg filmjének eredetijét.