A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megszólalt a DiCapriot marcangoló medve

2016. január 20., 7:11

A Visszatérő talán leghíresebb jelenetében a CGI-festés alatt egy hatalmas, kék medvejelmezbe bújtatott kaszkadőr, Glenn Ennis lapul. A filmtrükkös veterán a Global Newsnak mesélt az erdei állatok tánclépéseiről s, hogy milyen érzés leteperni Leonardo DiCapriot.

glenn-ennis-the-revenant

A 12 Oscar-jelölést is bezsebelő A visszatérő egyik leghatásosabb jeleneteként tartják számon, mikor Leonardo DiCaprio karakterét megtámadja és marcangolni kezdi egy barnamedve, azt azonban csak kevesen tudják a filmbéli vadállatot a forgatás során egy veterán kaszkadőr, Glenn Ennis formálta meg. Az 51 éves Ennis korábban a Freddy vs Jason és Watchmen trükkjeiben is közreműködött, azonban A visszatérő volt az első film, ahol egy hatalmas égszínkék medvejelmezt kellett magára öltenie. „Természetesen a filmben már az CGI-s srácok által festett bőröm látható, azonban nagyon fontos volt, hogy a mozdulataimat amennyire csak lehetséges állatiassá, hitelessé tegyem” – nyilatkozott a kaszkadőr, elárulva a felvételek előtt medvetámadásokról készült felvételek tömkelegét tanulmányozta végig. „A legtöbb incidens, így a filmbéli jelenet is afféle macska-egér játék a ragadozó számára.”

A visszatérő ominózus jelenetéről a film hivatalos bemutatása előtt sokáig terjedt a The Drudge Report hasábjain indult pletyka, miszerint a forgatókönyv szerint DiCaprio karakterét nem csak alaposan helyben hagyja, meg is erőszakolja az erdei jószág, mely természetesen nem igaz. „Persze rengeteget hancúroztunk Leoval, de kizárólag az ő beleegyezésével, konszenzusos alapon” – válaszolt frappánsan a bestialitással álmodóknak Ennis.

https://www.youtube.com/watch?v=keRCt81khSA