A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megtalálták Hendrix titokzatos gitárját

2015. október 13., 20:28

Előkerült Jimi Hendrix, az Acoustic cég által a hatvanas évek végén gyártott Black Widow modellje. A ritkaságnak számító elektromos gitárt Hendrix örökségét kezelő alapítvány most jogoi úton próbálja visszaszerezni egy tucsoni hangszerbolt tulajdonosától.

blackwidow

Egy tucsoni hangszerbolt tulajdonosának gyűjteményében találták meg Jimi Hendrix egykori Acoustic gitárját. Az Arizona Daily Star értesülései szerint az arizonai Rainbow Guitars alapítója, Harvey Moltz 2014-ben közel 22 millió forintért vásárolta meg a hangszert valakitől, aki Sheldon Reynoldstól, Hendrix fogadott lányának, Janie Hendrixnek volt férjétől szerezte azt. A Hendrix-örökséget kezelő Experince Hendrix alapítvány szerint azonban a gitár az ő tudtuk nélkül, jogtalanul cserélt háromszor is gazdát, így bíróságon követelik azt vissza Moltztól.

Widow_in_case

Black Widow fantázianevű üreges testű modell igazi ritkaságnak számít: a főként erősítői révén ismert Acousticnál mindössze 200 darabot készítettek a típusból, mielőtt 1970-ben a gyártást kiszervezték Japánba. Érdekesség, hogy a típust Frank Zappa is előszeretettel használta a hetvenes években. A Hendrix birtokolta gitár piaci értéke a becslések szerint 750 ezer és egymillió dollár, nagyjából 204 és 273 millió forint közt állapítható meg.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33