A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megtört az Apple Music legnagyobb ellenlábasa

2015. június 29., 19:32

Alig egy héttel azután, hogy Taylor Swift az Apple Music bojkotjára szólította fel a világ zenészeit, kiderült, az énekesnő 1989 című albuma is szerepel majd az induló streaming szolgáltató kínálatában. 

iRadio

Elbukott  az Apple Music elleni harc tiszteletbeli tábornoka, az óriáscég streaming szolgáltatása ellen az elsők közt felszólaló Taylor Swift – számolt be róla a Music Week. Ahogy arról az Open Air Rádió is hírt adott az énekesnő nem kért a szabad piac eszméjével szembe menő vadonatúj szolgáltatásából, húzásával az Apple ellen hangolva a bizonyítottan igen rosszul járó indie kiadókat és azok közönségét.

Azonban az Apple Music három hónapos, szerzői jogdíjaktól mentes verziójának június 30-i indulása előtt egy nappal kiszivárgott információk szerint a cégnek sikerült megpuhítania a dívát, akinek legutóbbi, 1989 című sikeralbuma az eddigi kommunikáció ellenére megtalálható lesz a streaming szolgáltató kínálatában.

Swift afféle magyarázatként saját blogján számolt be arról, sikerült megegyeznie a jogdíjak kifizetésével kapcsolatban a céggel. „Ez az első alkalom, hogy úgy érzem, a helyes döntés streamre engedni a lemezem. Köszönöm Apple, hogy meggondoltad magad!” – zárta ominózus bejegyzését az énekesnő.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33