A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megvan, mikor kezdődik a Nemo-kapitány mozifilm forgatása

sg.hu
2016. február 6., 19:26

Az őszi forgatáskezdés talán 2017-es premiert is jelenthet a Nemo kapitány-mozifilm esetében.
Még tavaly derült ki, hogy Bryan Singer fogja rendezni a legújabb Verne-adaptációt, a 20,000 Leagues Under the Sea-t, ami Nemo kapitány történetét dolgozza fel. A projekttel kapcsolatban most annyi előrelépés történt, hogy már azt is tudjuk, hogy ősszel kezdik el a forgatási munkálatokat. Mindez annak köszönhető, hogy a Deadline értesülései szerint Singer aláírta szerződését a 20th Century Fox stúdióval, hogy elkészítse a filmet, aminek a szkriptjét Rick Sordelet és Dan Studney írta Singerrel közös ötletük alapján.

Mint ismeretes, Hollywood évek óta próbálja adaptálni a Jules Verne-féle Némó kapitányt mozifilmre, azonban egyik próbálkozás sem járt sikerrel az elmúlt 10 esztendőben, hol a kezdeti fázisban hol a vége felé mindegyik fejlesztés zsákutcába futott, pedig olyan rendezők foglalkoztak vele, mint például McG vagy David Fincher. A film Verne 1869-es sztoriját dolgozza fel, ami egy tengeralattjáróról, a Nautilusról, és annak legénységéről szól, amint felfedezik a fantasztikus tengeri élővilágot és különféle hihetetlen kalandokba keverednek.

Korábban természetesen már többször is készült mozifilm a történetből, melyek közül a leghíresebb adaptációnak az 1954-es Richard Fleischer-rendezés számít, aminek Kirk Douglas volt a főszereplője.

Szerző: sg.hu