A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megvannak a 2023-as Grammy jelöltjei, emelje fel a kezét az, akinek bármi meglepetést okozott

2022. november 16., 14:17

A jövő évi Grammy-díjátadó miközben ugyanolyan fontos eseménye lesz a zeneiparnak, mint a korábbiak, legalább annyira lesz tét nélküli. Nagyjából ugyanazokat jelölik és díjazzák, meglepetést már jó ideje nem okoz semmi. Most sem fog. Beyoncé, Harry Styles, Taylor Swift, Kendrick Lamar és Adele is a jelöltek között van, és borítékolható, hogy díjazni is fogják őket. De nézzük a részleteket!

Pár napja ment körbe a közösségi médiában egy kép, amin mindazok fel vannak sorolva a zeneipar legendái közül (pl. a Guns N Roses), akik maximum a jelöltségig jutottak, de sosem kaptak díjat – miközben Kanye Westnek 22 Grammyje van. És ez jól példázza azt, hogy hosszú évek óta mi a baj a Grammyvel. Az, hogy – némi túlzással élve – mindig ugyanaz a 10 előadó kapja a legfontosabb díjakat, plusz az adott évben épp divatos feltörekvő – általában rnb- vagy hiphop-előadó –, akiket meg általában elfelejtenek pár éven belül. Nagyon kiszámítható, hogy ki kap díjat, és ez most sincs másként.

Talán az meglepetés, hogy Bruno Mars Anderson .Paakkal közös lemezét nem jelölték, izgalmat pedig az okoz majd, hogy 2017 után most ismét versenybe száll egymással Adele és Beyoncé az év legjobb nagylemezéért. 2017-ben Adele nyert, ezúttal meg biztos Beyoncé fog. Persze ott van még nevető harmadikként Taylor Swift is.

A 65. Grammy-díjkiosztóra egyébként 2023. február 5-én kerül sor, és akit őszintén érdekelnek a sok-sok kategória jelöltjei, az itt tudja megnézni őket. Aláfestésnek pedig itt egy kis Beyoncé: