A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megvannak a Rock & Roll Hall of Fame idei jelöltjei

2023. február 2., 18:17

Nyilvánosságra hozták a Rock & Roll Hall of Fame idei jelöltjeit, a 14-es lista pedig olyan erős, hogy nagyon nehezen tudnánk kiválasztani közülük a szerencséseket. Szerencsére nem is mi fogjuk a döntést meghozni a kérdésben.

Idén igazából 14+1 jelölt van, ugyanis az egyik poszton két zenekar tartózkodik, a Joy Division, valamint az Ian Curtis halála után felálló New Order, vagyis ha ők a kerülnek a kiválasztottak közé, a két együttest együtt iktatják majd be. Mi például nekik nagyon szorítunk, mint ahogy Kate Bushnak, a The White Stripesnak, a Rage Against The Machine-nak, Missy Elliottnak vagy az A Tribe Called Questnek is, ugyanis ők is a jelöltek között szerepelnek. De soroljuk a továbbiakat is, már csak a tisztesség kedvéért is, meg másoknak esetleg köztük lehetnek kedvenceik, meg is érdemlik a felsorolást meg persze a jelölést is, és hát erős vetélytársak valamennyien: Cyndi Lauper, George Michael, az Iron Maiden, Sheryl Crow, a Soundgarden, a The Spinners, Warren Zevon és végül, de nem utolsósorban Willie Nelson.

A listán szereplők nagyrésze először kapott jelölést, a másik fele viszont már többször is. Kate Busht és az rnb-s The Spinnerst négyszer, a Rage Against The Machine-t ötször, az Iron Maident, az A Tribe Called Questet és a Soundgardent pedig másodszor. Az, hogy a 2003-ban elhunyt Warren Zevon idén a listára került, Billy Joel érdeme, aki a zenész érdekében levelet írt a jelölő bizottságnak, kérését pedig nemcsak elolvasták, hanem el is fogadták. Tavaly egyébként ők kerültek be a Rock & Roll Hall of Fame-be: Eminem, Dolly Parton, Pat Benatar, Neil Giraldo, a Duran Duran, az Eurythmics, Lionel Richie és Carly Simon.