A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megvolt a Pulp első visszatérő koncertje, ami elég nagyot robbant

2023. június 4., 9:53

Tavaly nyáron kezdtek a Pulp egykori tagjai homályosan célozgatni arra, hogy valami történni fog, majd ősszel bejelentették, hogy egyelőre néhány koncert erejéig visszatérnek a színpadokra. Lement az első fellépés, amit Bridlington városában, az ottani, Bridlington Spa nevű koncerthelyszínen tartottak. A közzétett videók tanúsága szerint tényleg úgy kellett már vissza a Pulp a népnek, mint egy falat kenyér.

Az egyetlen, szomorú üröm az örömben, hogy a banda basszusgitárosa, Steve Mackey már nem tarthatott a Pulppal, ugyanis idén márciusban, 56 éves korában elhunyt. Az eredeti felállást egyébként pár zenész kiegészítette, méghozzá Jarvis Cocker Jarv Is nevű zenekarának tagjai.

A Pulp júliusban indul be igazán és pár koncertet ad majd Anglia szerte, az elsőt július 1-jén a londoni Finsbury Parkban. Ezt követően Manchesterbe mennek, utána a zenekar szülővárosa, Sheffield következik egy dupla estével, majd még pár londoni fellépés zárja a miniturnét. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő, de ha akkorát fog ütni, mint a május 26-i Bridlington Spa-ban megtartott koncert, amit amolyan „főpróbának” is tekinthetünk, akkor talán további fellépéseket is, és nem csak Angliában. A Youtube-ra felkerült videók tanúsága szerint óriási bulit nyomott a zenekar Bridlingtonban, a Common People-t például nem is kellett volna énekelnie Jarvis Cockernek, mert megtette azt helyette a közönség.

Szerző: