A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Melvins: Working With God – album az őstagokkal, akik Kurt Cobaint kísérték

2020. november 17., 3:25

Melvins sludge/grunge/noise rock veteránjai a 2018-as Pinkus Abortion Technician című legutóbbi sorlemezükre Beatles- és Butthole Surfers-feldolgozásokat is tettek, majd egy tribute albumon a Pink Floyd és a Blondie azonos című dalait gyúrták egybe (In The Flesh), a Mudhoney-val közös idei White Lazy Boy EP-jükön Neil Young- és Black Flag-számokat is játszottak, és most a legújabb nagylemezüket egy Beach Boys-sláger átiratával vezetik fel: a 2021. február 26-ra bejelentett Working With God albumon az I Get Around című Brian Wilson-szerzemény I Fuck Around címmel szerepel.

A Melvins alaptagjai, az ikonikus boglyafrizurájú gitáros-énekes Buzz Osborne és dobos-basszista-vokalista Dale Crover az új stúdióalbumukat egy régi zenésztársukkal, Mike Dillarddal vették fel, aki 1983-ban a legelső felállás alapító dobosa volt (majd Dale-hez és Buzzhoz hasonlóan Kurt Cobain 1985-86 táján működő Fecal Matter nevű Nirvana-elődprojektjével is játszott egy rövid ideig), de csak 2008-től tűnt fel újra Melvins-zenészként élő fellépéseken, majd 2012-2015 közti lemezeken is.

Faith No More-énekes Mike Patton saját Ipecac kiadójánál megjelenő Working With God album bejelentéséhez egyszerre két szám is érkezett: a Bouncing Rick című dal Osborne és Dillard biológiatanárának állít emléket az általános iskola felső tagozatából, míg a nyitódalnak választott I Fuck Around a Beach Boys 1964-es listavezető slágerének, az I Get Aroundnak a kifigurázása. „A nyolcadikos kori humorérzékünket tükrözi, amit sosem nőttünk ki. Reméljük, Brian Wilson nem haragszik meg miatta” – mondja a frontember Buzz.

itt hallható Buzz Osborne, Dale Crover és a hosszú hajú Redd Kross/OFF!-basszista Steven Shane McDonald idén júniusban megjelent legutóbbi Melvins-kiadványa, a Mudhoney két tagjával, Mark Arm énekessel és a gitáros Steve Turnerrel közösen készített White Lazy Boy EP, melyen két új szerzemény mellett egy 1975-ös Neil Young-dal és egy 1984-es Black Flag-szám feldolgozása is szerepel:

1. My War (Black Flag) 00:00
2. Walking Crazy 03:40
3. Ten Minute Visitation 06:11
4. Drive Back (Neil Young & Crazy Horse) 09:32

.
a legutóbbi Melvins-sorlemez, a 2018-as Pinkus Abortion Technician album, melynek nyitánya és zárása egy-egy nyolcvanas évekbeli Butthole Surfers-szám átirata (a Moving To Florida egybegyúrva Joe Walsh hajdani James Gang funk-rock triójának hatvanas évek végi Stop című dalával, illetve a Graveyard), de a Beatles-féle 1963-as I Want To Hold Your Hand is szerepel rajta feldolgozásként:

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35