A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Michael Hutchence: Az utolsó rocksztár – új, világraszóló dokumentumfilm az INXS énekeséről

2017. szeptember 4., 7:56

Világszenzációt ígérnek a Michael Hutchence – The Last Rockstar című új dokumentumfilm alkotói. Egy olyan filmet készítettek el, amely szerintük minden újság címoldalára kikerül majd. A szeptember 3-án, tegnap délután közzétett beharangozó szerint „a film bemutatja Michael Hutchence halála éjjelén papírra vetett utolsó szavait, amelyek megadják a választ arra, hogy miért halt meg.”

Nem kis vállalás ilyen ígéretet tenni, lévén, hogy az INXS idejekorán, 37 évesen elhunyt énekesének halálát húsz éve találgatások övezik, és a hozzá legközelebb állók, többek közt akkori barátnője, Paula Yates (Bob Geldof ex-felesége) sem fogadta el a hivatalos álláspontot, miszerint öngyilkosság történt, azaz, hogy Michael Hutchence felakasztotta volna magát.
Az énekes 1997. november 22-én halt meg Sydney-ben, egy hotelszobában – máig tisztázatlan körülmények között. A Hutchence-hagyaték örökösei közreműködésével és engedélyével két év alatt készült, öt országban forgatott film – amelynek bemutatását halálának 20. évfordulójára időzítik, és elsőként Ausztráliában mutatnak majd be – az ígéretek szerint egyszer és mindenkorra tisztázni fogja, mi történt Hutchence életének utolsó napjaiban és óráiban.
A filmben láthatjuk Michael Hutchence utolsó dalszövegeit, korábban soha be nem mutatott személyes videóit és fényképeit, hallhatjuk soha ki nem adott dalait, és megszólalnak benne barátai, többek közt természetesen Bono is.
„Ez a film nem régi információkat dolgoz fel, hanem olyanokkal áll elő, amelyek az egész világon címlapra fognak kerülni – nyilatkozta a producer, Mark Llewellyn. – És elsősorban nem arra fókuszál, hogy hogyan halt meg Michael Hutchence, hanem arra, hogyan élt: briliáns zenészként, briliáns emberként, szerető apaként és igazi rocksztárként.”