A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mick Jagger főcímzenét írt egy új AppleTV+-os kémsorozathoz

2022. március 30., 13:48

Mick Herron brit krimiíró szatirikus hangvételű kémregénye, az Utolsó befutók (Slow Horses) magyarul is megjelent, most pedig az AppleTV+ 6 részes minisorozatot forgatott belőle, a főszerepben Gary Oldmannel. A főcímdalt pedig nem kisebb rockszemélyiség jegyzi, mint a Rolling Stones frontembere, Mick Jagger. Az első két rész április 1-jén, pénteken debütál, és a Strange Game című dal is ekkor válik publikussá.

Mick Herron könyveiből pár magyarul is olvasható, az Utolsó befutók (Slow Horses) a The Slough House könyvsorozat nyitó darabja. Ennek központi alakja, főszereplője egy kiszuperált titkosügynök, Jackson Lamb, az ő szerepét kapta meg Gary Oldman. A The Slough House nem más, mint az MI5 „elfekvője”, ami egy lepukkant épület valahol London külvárosában. Oldman egy nehéz természetű ügynököt alakít, aki egy nagyon rossz húzása miatt került ki szélre, a Slough House-ba, ahol kis csapatát irányítja. Az Utolsó befutók (Slow Horses) az ő egyik nyomozásukról szól majd, és Gary Oldman mellett olyan remek színészek szerepelnek benne, mint Jonathan Pryce, Kristin Scott Thomas vagy Olivia Cooke.

A Strange Game című főcímzenét Mick Jagger nem egyedül írta, hanem az Oscar-díjas zeneszerzővel, Daniel Pembertonnal, aki így nyilatkozott a közös munkáról:

„Együtt dolgozni Mick Jaggerrel a szakmai pályafutásom egyik legizgalmasabb együttműködése volt. Úgy érzem, hogy egy hihetetlenül egyedi és eredeti főtémát sikerült alkotnunk. Alig várom, hogy mások is hallják.”

Most pedig mindenki vésse a naptárjába a dátumot: április 1. Ekkor kerül fel az első két rész az AppleTV+-ra és aznap hallhatjuk először a sorozat főcímdalát is Mick Jagger előadásában, aki egyébként idén brit és európai turnéra is indul a Rolling Stonesszal.

Most pedig mutatjuk Mick Jagger Strange Game című kiváló dalát: