A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Miközben mi választottunk, lezajlott a 64. Grammy díjátadó

2022. április 4., 10:13

A magyarországi országgyűlési választás miatt kicsit kevesebb fény került a 64. Grammy díjátadóra, úgyhogy mi most összefoglaljuk a különösebb meglepetést nem okozó esemény legfontosabb díjait. A rock kategóriában a nemrégiben tragikus körülmények között dobosát vesztett Foo Fighters tarolt.

A Foo Fighters a 64. Grammy díjátadón a rock kategóriában végül is vitt mindent. Persze ilyenkor felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon akkor is így alakult volna-e a helyzet, ha Taylor Hawkins még mindig élne, de mégsem teszi fel, mert nem ízléses. Inkább gratuláljunk Dave Grohléknak, akik megnyerték az év felvétele (Making a Fire), a legjobb rockdal (Waiting on a War) és a legjobb rockalbum (Medicine at Midnight) díjait. A Foo Fightersnek olyan vetélytársai voltak a különféle díjakért folyó küzdelemnek, mint az AC/DC, a Deftones, Paul McCartney, a Black Pumas, a Kings of Leon, a Weezer, Chris Cornell és a Mammoth WVH. A Foo Fighters épp világkörüli turnén volt, amikor Taylor Hawkins váratlanul meghalt. A zenekar március 29-én természetesen lemondta nemcsak a turné további állomásait, de a Grammy-gálán való fellépését is.

És akkor nézzük a további fontos díjakat! Az év albuma Jon Baptiste-é lett, aki a legtöbb díjat besöpört előadója is lett az idei Grammy-nek, összesen öt elismerést vitt el. Anderson .Paak és Bruno Mars supergroup duója, a Silk Sonic is szépen szerepelt (az év felvétele és az év dala az övék), nem beszélve az idént berobbant Olivia Rodrigóról, aki a legjobb pop előadó, a legjobb szóló pop és a legjobb poplemez díját vitte haza. A legjobb rap albumot Tyler, The Creator szállította a Grammy szerint (Call Me If You Get Lost), a legjobb alternatív nagylemezt pedig St. Vincent (Daddy’s Home).

Az eredetileg január 31-re tervezett eseményt végül az elmúlt hétvégén rendezték meg Las Vegasban. A Foo Fighters érthető okból lemondta a fellépését, viszont láthattuk a BTS-t, Billie Eilish-t, Brandi Carlile-t, Lil Nas X-t és Jack Harlowt, Carrie Underwoodot, az H.E.R.-t, Nast és Chris Stapletont.

A nyertesek teljes listáját itt tudjátok megnézni.