A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Miles Kane: Don’t Let It Get You Down – a Last Shadow Puppets-rosszcsont új szólóalbumáról

2021. augusztus 24., 18:18

Az angol gitáros-énekes Miles Kane az Arctic Monkeys-frontember Alex Turnerrel közös The Last Shadow Puppets projektjének Budapestre is eljutó 2016-os köre óta 2018-ban kiadta Coup De Grace című harmadik szólóalbumát, kollaborált a Monster Florence hiphopzenekarral és a francia SebastiAnnal, tavaly pedig a Muse-főnök Matt Bellamy, a Blur-gitáros Graham Coxon, a Jet-énekes Nic Cester és a Zutons-dobos Sean Payne társaságában alapított The Jaded Hearts Club szupergruppal is voltegy feldolgozáslemeze. Idén már duettezett Imelda May ír gitáros-énekesnővel is, most viszont egy saját új albumot is bejelentett egy klipdallal.

Kane legutóbbi szólófelvétele a Blame It On The Summertime klipdal volt 2019 szeptemberében, és már akkor nyilatkozta, hogy egy 2020-ra várható új nagylemezen dolgozik, ám a járványhelyzet kissé átszabta a terveit. „Ez az album az önreflexió intenzív időszakából született, minthogy váratlanul sok idő állt a rendelkezésemre. Írtam dalokat nagy hullámhegyekről és hullámvölgyekről, ábrándokról, igaz barátokról és mély érzésekről. Megtanultam engedni, hogy a jövő magától bontakozzon ki, miközben hű maradtam önmagamhoz is, és ebből lett ez a számomra igazán felemelőnek tűnő album” – mondja a 35 éves gitáros-énekes a 2022. január 21-re bejelentett Change The Show című negyedik sorlemezéről, melyet a londoni Sunglasses For Jaws együttes psych-rockereinek, a basszista David Bardonnak és a dobos Oscar Robertsonnak a zenészi és produceri segédletével rögzített, az egyik dalhoz pedig Corinne Bailey Rae-t is meghívta duettezni.

A sajtóanyag szerint „a klasszik rock és glam hatások mellett főleg a Motown soulra és az ötvenes évekbeli rhythm & bluesra fókuszáló” albumról elsőként a Jaded Hearts Club-hangmérnök Jamie Biles társaságában írt Don’t Let It Get You Down című dalt hallhatjuk, melyben Liam Gallagher kísérőzenekarának vokalistanője, RAHH (Holly Quin-Ankrah) a női vendéghang, a komikus/tévés műsorvezető Paul O’Grady egy hangminta formájában van jelen, a zenéhez illően retrós klipben pedig az amerikai színészhaver Jimmi Simpson (Westworld, Black Mirror, Felhőtlen Philadelphia, Kaliforniai rémálom stb.) is szerepel.

a gitártéma egy tavaly augusztusi stúdiózás idején:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Miles Kane (@mileskane) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Miles Kane (@mileskane) által megosztott bejegyzés

.
az album borítója és számlistája:

Miles Kane: Change The Show (2022)

1. ‘Tears Are Falling’
2. ‘Don’t Let It Get You Down’
3. ‘Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough’ (feat. Corinne Bailey Rae)
4. ‘See Ya When I See Ya’
5. ‘Never Get Tired Of Dancing’
6. ‘Tell Me What You’re Feeling’
7. ‘Coming Of Age’
8. ‘Change The Show’
9. ‘Constantly’
10. ‘Caroline’
11. ‘Adios Ta-ra Ta-ra’

.
Miles Kane legutóbbi kislemez- és klipdala, az albumra át nem kerülő Blame It On The Summertime 2019 szeptemberéből. . .

. . .egy What We Did In The Dark című friss duettszereplése Imelda May idén áprilisi 11 Past The Hour albumán. . .

. . .és egy júniusi feldolgozás Brooke Combe énekesnővel a Teardrops című 1988-as Womack & Womack-slágerből:

Suede: Autofiction – 18 perces kisfilm az új albumhoz a 15 Again című friss dallal
aug. 17., 22:51
M.I.A.: Popular – új klipdal Diplo társszerző-produceri segédletével
aug. 12., 8:11
Pixies: Vault Of Heaven – új klipdal a Doggerel album és a budapesti koncert elé
aug. 10., 9:07
The Killers: Boy +FRISSÍTÉS: videoklip az új kislemezdalhoz
aug. 5., 11:34