A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Miley Cyrus And Her Dead Petz – új album a Flaming Lips együttessel

2015. augusztus 31., 8:57

Miley Cyrus 2014 eleje óta többször koncertezett és stúdiózott a Flaming Lips tagjaival, szerepelt is a Wayne Coyne vezette oklahomai pszichedelikus zenekar sztárparádés With A Little Help From My Fwends feldolgozáslemezén (a Beatles 1967-es Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albumának dalról dalra átiratán) és annak botrányklipjében – majd egy teljes stúdióalbumot is írtak és rögzítettek együtt, melyet a 2015-ös MTV Video Music Awards múlt éjszakai gálájának műsorvezetőjeként fellépő énekesnő a díjkiosztó végén ingyen közzé is tett SoundCloud-oldalán!

A Miley Cyrus And Her Dead Petz albumon a Flaming Lips baráti köréből a Phantogram indie pop duó énekesnője, Sarah Barthel és a bohém dalnok Ariel Pink is feltűnik egy-egy számban (az előbbi a Slab Of Butter, az utóbbi a Tiger Dreams című dalban), míg a kommersz vonalról az ifjú amerikai rapper Big Sean a lemez vendége a Tangerine című szerzeményben.

flaming14rainbow2

A Flaming Lips két zenei vezére, a fenti zenekarkép közepén ülő multiinstrumentalista-vokalista Steven Drozd és a frontember Wayne Coyne, illetve ez utóbbi unokaöccse, a Stardeath And White Dwarfs együttes éléről ismert Dennis Coyne a 23 számos album mintegy háromnegyedében társszerzők és/vagy producerek, de több dalnál besegített a legendás Flaming Lips-producer Dave Fridmann is, főleg a végső keverésben – a pontos közreműködői lista a http://mileycyrus.com/credits oldalon olvasható, maga a lemezanyag pedig itt hallható.

FRISSÍTÉS: az énekesnő SoundCloud-oldalán az alábbi playlistre december 25-én a szintén a Flaming Lips-tagokkal felvett My Sad Christmas című karácsonyi dal is odakerült a Miley Cyrus And Her Dead Petz album 23 száma elé!

.
az Ariel Pinkkel közös Tiger Dreams felvétele áprilisban, Wayne Coyne-ék David Lynch gálaestjén való fellépésének másnapján:

flaming-miley-ariel

a Tiger Dreams ősbemutatója (Ariel Pink nélkül) Miley Cyrus és a Flaming Lips közös májusi fellépésén:

.
a Dooo It! ma hajnalban közzétett klipje és élő előadása a Los Angelesben tartott MTV Video Music Awards fináléjaként:

miley-wayne-vma

.

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51