A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Miley Cyrus és a Flaming Lips közös Saturday Night Live-fellépése és turnéja

2015. október 5., 19:35

Miley Cyrus egy hónapja tette közzé a Flaming Lips együttessel készített ingyenes meglepetésalbumát (Miley Cyrus And Her Dead Petz), a tegnapi napon pedig a 22 éves popénekesnő és a 32 éve alakult pszichedelikus rockzenekar egy közös turnét is meghirdetett, miután együtt léptek fel a kultikus Saturday Night Live tévéműsor új évadnyitó epizódjában – ahol bizarr kollaborációjukat az elnökjelölt-aspiráns Hillary Clinton konferálta be.

A Flaming Lips történetben nem először fordul elő, hogy Wayne Coyne és társai egy szólóelőadó kísérőegyütteseként turnéznak: 2002-ben például Beck mögött (sőt az előzenekari poszton is) zenéltek a Sea Change albumhoz tartozó koncerteken. A Miley Cyrus And Her Dead Petz projekt november-decemberi dátumokkal meghirdetett amerikai turnéján, melyet a hírek szerint az énekesnő – a közös albumhoz hasonlóan – lemezcéges támogatás nélkül saját zsebből finanszíroz, harsány szürreális látványvilág várható, de a SNL-fellépésen ebből még csak egy szelíd visszafogott kis ízelítőt kaphattunk.

flaming-snl

A közösen előadott Karen Don’t Be Sad című dal az album azon kevés számának egyike, melyben nem szerepelnek csúnya szavak – az pedig, hogy mennyire emlékeztet a Do You Realize?? és Yoshimi Battles The Pink Robots című 2002-es Flaming Lips-klasszikusokra, nem véletlen, hiszen az oklahomai zenekar egy másfél évtizeddel ezelőtt dobozban maradt szerzeményére épül!

a Karen Don’t Be Sad közös előadása Hillary Clinton konferanszával:

mutatóba egy részlet a dal másfél évtizeddel ezelőtti Flaming Lips-demóverziójából Wayne Coyne énekével:

.
az SNL-adás másik Miley Cyrus-száma, az egyetlen zongorával kísért Twinkle Song szólóelőadása:

.
Miley Cyrus a műsor bevezetőjében is énekelt: a My Way dallamára búcsúztatta a nyári szünet idején történt botrányokat és azok szereplőit, miközben az SNL-komikusok által kifigurázva fel is tűntek az említettek – többek között Lenny Kravitz, Drake és Meek Mill, meg a fogorvos, aki lelőtte Cecilt, az oroszlánt:

.
ráadásként itt egy másik friss Miley Cyrus-felvétel, a Julianne Moore és Ellen Page főszereplésével készült Freeheld című filmhez Linda Perry által írt Hands Of Love, mely az amerikai mozipremierhez igazítva október 2-án jelent meg:

.

Tricky-dalok a Lonely Guest-albumról a mai A38-as koncert elé
okt. 19., 13:38
Courtney Barnett: Smile Real Nice – dal a Harriet, a kém című rajzfilmsorozathoz
okt. 18., 23:59
Jack White: Taking Me Back – új szólódal a Call Of Duty: Vanguard videojátékhoz
okt. 18., 18:02
The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53