A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Minden zenész álomcipőjével jött elő a Converse

2016. június 24., 17:24

Három év fejlesztést követően végre gyártásba kerül minden, tükröződő felületekbe színpadot képzelő gitáros álma, a Converse futurisztikus, beépített wah effekttel szerelt tornacipője.

allwah1

2013-ban valószerűtlen prototípusként prezentálta a Converse a beépített wah gitáreffekttel szerelt, elméletben zenészeknek tervezett tornacipő egyedüli létező példányát, mely – mint korunk minden lenyűgöző ketyeréje – egyszerre tűnt zseniálisnak és teljességgel indokolatlannak.

A tornacipő-nagyhatalom boszorkánykonyhájában a Cute Circuit műhelyének tagjai három éven keresztül kísérleteztek a surranóba épített gitáreffekttel, mely végül egészen hihetetlen módon, most hivatalosan is gyártásba kerül.

Az All Wah modell működési elve egyszerű és lényegében az eredeti effekt billenőmechanikáján alapszik: beépített mikroszenzorok érzékelik a cipőtalp hajlását, mely ilyen mód az effekt paramétereit vezérli. A cipő-pedál Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, de autentikus módon 6,3-as jack kábellel is beköthető a gitár és az erősítő közé.

Címkék: ,