A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mit jelent valójában a The Smiths vadonatúj Twitter oldala?

2016. április 7., 8:45

Borítékolható volt, hogy az internet korában összeesküvéselméletek garmadáját szabadítja el az 1987-ben feloszlott zenekar váratlan, új felülete. A Smiths tagjai 2009-ben több, mint 50 millió dolláros visszatérési díjat utasítottak vissza, a kérdés: változott-e bármi is?

The Smiths Google Images

A Warner kiadóként szép csendben létrehozta a közel harminc éve feloszlott The Smiths saját, hivatalos Twitter oldalát, az internet népe pedig annak rendje s módja szerint felbolydult. A Morrissey vezette brit kultegyüttes visszatérését vizionálók szerint a hivatalosan csak a kiadó egyéb versenyzőinek reklámozására létrehozott közösségi oldal a rég várt összeborulás első jele. Fontos megemlíteni, hogy a The Smiths újboli színpadra ráncigálásában való reménykedés több évtizedes hagyomány, azonban az együttes tagjai azon kérlelhetetlen rocksztárok közé tartoznak, akiket már nem lehet pénzzel meghatni.

„Ha jól emlékszem, 50 millió dollárt ajánlottak három vagy talán öt koncertért cserébe” – nyilatkozta 2009-ben az XFM-nek az azóta inkább egzotikus teák árusításában utazó gitáros, Johnny Marr: az ajánlatot természetesen visszautasította az együttes. A zenekar körüli csend pedig valóban háborítatlan maradt, egészen néhány hónappal ezelőttig, mikor egy rajongói oldal egyszer csak a The Smiths ritka felvételeit kezdte szivárogtatni, köztük a Never Had No One Ever című sláger egy korai, demo verziójával.

Címkék: