Mitől lesz ízletes a halászlé?
Mi a közös Bajában és Szegedben? Hát persze, hogy a halászlé! Mindkettő más, de van egy közös vonásuk, mely igazán ízletessé teszi őket. Íme, a titok ízHUSZÁR-tól!
Melyik a finomabb? Ezen kár is lenne vitázni. A bajai halászlében Az egyszerű ízek dominálnak, nincsen pepecselés: a halat hagymával és pirospaprikával megfőzik, majd a végén szigorúan gyufatésztával tálalják.
A szegedi változat már macerásabb ügy. Ők először egy alaplevet készítenek az aprólékból, majd ezt átpasszírozzák, aztán pedig ebben főzik meg a halszeleteket. Az így készült leves jóval sűrűbb a bajaiak hallevesénél, de legtöbbször ez is pontyból vagy harcsából készül. Az én személyes kedvencem, amikor mindkettő kerül bele.
De mi a titok? A halászlének – legyen szó bármelyikről – csupán egy titka van: a jó fűszerpaprika! Bár a magyar konyha egyik legalapvetőbb ismertetőjeléről beszélünk, mégis, a mai kínálat sajnos rendkívül elkeserítő.
Varázsoljuk igazán ízletessé és felejthetetlenné a karácsonyi menüt!