A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Moby: The Sorrow Tree – klip az újravett idei albumhoz +FRISSÍTÉS: Julie Mintz énekesnő szólóverziójához is

2018. július 7., 23:54

Moby a politikus hangvételű elektrorockos Moby & The Void Pacific Choir-albumok (These Systems Are Failing – 2016, More Fast Songs About The Apocalypse – 2017) után idén márciusban már ismét csak négybetűs művészneve alatt adta ki nyugis ezredfordulós sikerhangzásához visszatérő új sorlemezét (Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt), ám az otthon egyedül rögzített zeneanyagot a turné után kedve támadt együttesével is újravenni a legendás hollywoodi EastWest stúdióban. Az album tegnap megjelent új verziójának egyik számához klip is jár Julie Mintz énekesnővel.

Az 1965-ben Richard Melville Hallként anyakönyvezett amerikai multiinstrumentalista-producer-énekes a szarvasmarhafejű embereket ábrázoló márciusi albumának 12 száma közül kilencet vett újra zenekarával abban a bizonyos EastWest (régi nevén: Western) stúdióban, ahol sok más híres lemez mellett például a Beach Boys-féle Pet Sounds is készült – az Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt (The EastWest Sessions) címet kapó új kiadvány borítóképen pedig konkrétan Frank Sinatra zongorája látható!

A lemez egyik legszebb dalát, a balladisztikus The Sorrow Tree-t az 1978-as texasi születésű dalszerző-gitáros-énekesnő Julie Mintz adja elő, aki 2011 óta dolgozik turnébillentyűs-vokalistaként Moby mellett, és cserébe 2015-ben az ő produceri segítségével vehette fel gothic Americana stílusú ötszámos The Thin Veil EP-jét – a még idén várható Abandon All Hope Of Fruition című szólóalbumának májusban megjelent első kislemezére pedig szintén Moby bábáskodása mellett készített egy akusztikus hangszerlésű The Sorrow Tree átiratot. A dalhoz már februárban forgattak Rob Gordon Bralver rendezővel egy klipet, de azt végül nem az eredeti márciusi albumverzióhoz igazították (és nem is Julie májusi szólókislemezéhez), hanem az EastWest stúdióban rögzített új változathoz.

a dal márciusi akusztikus előadása a New York-i WFUV rádióban, Moby másik énekesnőjével, Mindy Jonesszal duettben. . .

. . . és a Julie Mintz-féle májusi kislemezverzió az énekesnő közelgő Abandon All Hope Of Fruition című első szólóalbumáról:

FRISSÍTÉS: augusztus közepén Julie Mintz szólóverziójához is igazítottak egy klipet az október 5-re bejelentett albuma elé!

Tell my love
And he’ll know where
He will come and meet me there
Oh. he’ll wait for me
Beneath the sorrow tree

Beneath the sorrow tree
Beneath the sorrow tree

Tell my love I’m waiting there
Oh, and he’ll know where
My love will mourn for me
Beneath the sorrow tree

Beneath the sorrow tree
Beneath the sorrow tree

.
a dal új verziója a tegnap megjelent kilencszámos Everything Was Beautiful And Nothing Hurt (The EastWest Sessions) albumon:

1. Falling Rain And Light
2. The Ceremony Of Innocence
3. Like A Motherless Child
4. The Sorrow Tree
5. The Middle Is Gone
6. This Wild Darkness
7. Mere Anarchy
8. The Tired And The Hurt
9. The Last Of Goodbyes

.
összevetésként a márciusi 12 számos Everything Was Beautiful And Nothing Hurt alaplemez az eredeti The Sorrow Tree verzióval:

1. Mere Anarchy
2. The Waste Of Suns
3. Like A Motherless Child (videoklippel)
4. The Last Of Goodbyes
5. The Ceremony Of Innocence
6. The Tired And The Hurt
7. Welcome To Hard Times
8. The Sorrow Tree
9. Falling Rain And Light
10. The Middle Is Gone
11. This Wild Darkness (videoklippel)
12. A Dark Cloud Is Coming

az album legutóbbi klipje, a Julie-t is szerepeltető Mere Anarchy szintén márciusból, szintén Rob Gordon Bralver rendezésében:

.
ráadásként itt van Julie Mintz 2015-ös szólólemeze, a Moby produceri segédletével készült ötszámos The Thin Veil EP, a gitáros-énekesnő saját szerzeményei után záródalként a Lodi című 1969-es Creedence Clearwater Revival-klasszikus feldolgozásával:

1. Till She Disappears

2. The Reason

3. Lavender Lips 

4. Wildflowers

5. Lodi  (Creedence Clearwater Revival-feldolgozás)

.
egy ötperces kisfilm Julie Mintzről és Mobyval felvett EP-jéről:

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47