A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Morrissey: már a bőrkárpit is gyilkosság

2016. november 24., 16:24

Az énekes nyílt levélben támadta az amerikai General Motors-t egy leleplező PETA-videó megjelenését követően, mely fényt derített az autó belső terének bőrkárpitjához feldolgozott állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódra. Morrissey szerint egy ideális világban a vegán-belsőtér opciójával a vásárló maga dönthetné el, asszisztál-e a marha-holokauszthoz.

morrissey

A hajdani The Smiths frontembere a General Motors igazgatójának címzett nyílt levélben kritizálta autóipari óriást, felszólítva a többek között a Chevrolet, Buick és Cadillac modelleket gyártó céget, hogy jelen üzletpolitikáján üzletpolitikáján változtatva, biztosítson egy teljesen vegán opciót a környezettudadosabb vevők számára az autók enteriőrjének kiválasztásakor.

Morrissey-t az NME információ szerint a PETA közelmúltban nyilvánosságra hozott autóipari jelentése sarkallta a rémisztő levél megírására: a szervezet ugyanis leleplező videón mutatta be, milyen sanyarú körülmények közt tengődnek a marhák, mielőtt kormánykerékre vagy sebességváltóra húznák őket.

Nem ez az első alkalom, hogy a brit zenész a nyilvánosság előtt állt ki az állatok jogai mellett. Októberben az ausztrál miniszterelnők-helyettes kapott sürgető levelet Morrissey-től, aki abban az ország élőállat exportjának leállítására kérte a politikust – eredménytelenül.

Címkék: