A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Muzz: Covers – feldolgozáslemez az Interpol frontemberének új együttesétől

2020. december 10., 9:18

Az Interpol gitáros-énekese, Paul Banks az anyazenekarának 2018-as Marauder nagylemeze és 2019-es A Fine Mass EP-je után 2020-ban állt elő Muzz nevű új együttesével, melyet a Walkmen és a Fleet Foxes egykori dobosának, Matt Barricknek és a National köréből ismert Josh Kaufman multiinstrumentalista-producernek a társaságban alapított. A Broken Tambourine, Red Western Sky és Knuckleduster klipekkel felvezetett júniusi debütalbumuk mellé most egy négyszámos EP-t is kiadtak Bob Dylan-, Arthur Russell-, Tracy Chapman- és Mazzy Star-feldolgozásokkal.

Az Interpol szinte sosem játszott feldolgozásokat (a Cure 2018-as Hyde Park-koncertjének előzenekari posztján jelképesen elpengetett Screw című Robert Smith-szerzemény szabályerősítő kivétel volt), de Banks az előző évtizedfordulón aktív szólóprodukcióiban, illetve a Wu-Tang Clan-vezér RZA-val alapított Banks & Steelz duó élén is csak ritkán nyúlt mások dalaihoz. Most viszont a Muzz trió Covers című EP-jén egyszerre négy átiratot is hallhatunk tőle eltérő évtizedekből: a Bob Dyan-féle Girl From The North Country a hatvanas, a néhai Arthur Russell archívumából előkerült Nobody Wants A Lonely Heart a hetvenes, a fekete gitáros-énekesnő Tracy Chapman For You-ja a nyolcvanas, a Mazzy Star együtteFade Into Youja pedig a kilencvenes években íródott.

A klasszikus, tradicionális, avantgárd és a diszkó kompozíciókban egyaránt otthonosan mozgó Arthur Russell (1951–1992) szerzeményéhez, az EP-t nyitó Nobody Wants A Lonely Heart feldolgozáshoz a Muzz-tagok videót is forgattak.

.
a Covers EP további három száma:

2. Girl From The North Country (Bob Dylan)

3. Fade Into You (Mazzy Star)

4. For You (Tracy Chapman)

.
A Muzz feldolgozáslemezének megjelenésével egy időben érkezett egy Muzz-átdolgozás is: a National tavalyi albumán és turnéján is vokálozó angol This Is The Kit-frontlány Kate Stables (aki indie folk-rock projektjének októberben kiadott Off Off On című ötödik nagylemezét a Muzz-tag Josh Kaufman produceri segédletével rögzítette) a trió elsőként közzétett számát, a Bad Feelinget formálta át saját képére.

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30