A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„Nagyobb a buli, a csajok is jók, mindig jó idő van” – Henri Gonzo (Fran Palermo) elmondja

2016. május 13., 16:23

Kevés olyan, romantikus arccsontú fiatalember mozog a pesti éjszakában, mint az új lemezét az A38 Hajón bemutató Fran Palermo mindennapi kultikon frontembere. Henri Gonzo szerint egy jó album nem lehet más, mint az élet maga, ezt pedig még az a tény sem ingathatja meg, hogy Magyarországon még furcsának hat, ha valakinek éjjel-nappal napszemüvegre van szüksége.

franp

„Sokkal többen vagyunk, nagyobb a buli, a csajok is jók, mindig jó idő van” – mondja Henri Gonzo, arról: miként változott az elmúlt hónapokban Budapest és a mindenkori tengerpart viszonya. A pszichotropikus zenekar lázas munka eredményeként péntek este mutatja be legújabb nagylemezét. A Fran Palermo jelenség, s mint jelenség, egyedülálló a pesti éjszakában. A Gonzo kapitánysága alatt a trópusi szörfélményeket hetvenes évek szűk bőrzakóinak belső zsebéből előhúzó nyolcasfogat anélkül vált popkulturális lábjegyzetté, hogy valaha is kapálózott volna az elismerésért, mely valamilyen úton-módon az első pillanattól kezdve adott volt számára.

A siker kulcsa Gonzo szerint, hogy „semmit ne adjunk ki a kezünkből, ami gyenge”, egyben meggyőződése: a Fran Palermo össznépi evolúciójának következő fejezete, a Razzle Dazzle album pedig szerinte épp jókor, épp a jó helyen történik.

„Ezt a lemezt nem elég egyszer meghallgatni és nem elég csak egy dalt hallgatni róla. Tizenegy dal, az egész mű összefonódik. Mint egy tizenegy részes sorozat, ha valamelyik dalt nem hallgatom meg érezném, hogy valami hiányzik, nem ismerem a teljes sztorit. Erre a lemezre inni kell, bulizni, meg is kell hatódni, sírni, nevetni, szexelni.”

A Fran Palermo az évek során tényleges szubkultúrát kerekített maga köré, mely azonban nem kirekeszt, sokkalta inkább átfogja a pesti tizen- és korai huszonévesek tömegét, akik végtelen odaadásukkal hálálják meg.

„A közönségünk mostanra annyira sok szeretetet tol nekünk,annyira mondják, hogy mennyire fontosak vagyunk számukra,hogy büszkék ránk. Nem akarjuk, hogy vége legyen ennek, mert ezeknek az embereknek kurva jó zenélni. Úgy érzem, eljutottunk oda, hogy menő lett minket hallgatni és nagyon sok menő gyerek hallgat minket és rajong a bolondos dallamainkért, ez nagyon klassz feeling.”

A Fran Palermo május 13-án, a budapesti A38 Hajón mutatja be legújabb, Razzle Dazzle című albumát.