A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nagyszabású, látványos kiállítás nyílik Prince-ről a nyáron Chicagóban

2022. március 24., 17:49

Szűk egy hónapja lesz hat éve, hogy 57 éves korában teljesen váratlanul itthagyott bennünket minden idők egyik legzseniálisabb multiinstrumentalista énekes-dalszerzője, Prince Rogers Nelson, röviden Prince. Ő is azon zenészek közé tartozott – de nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy tartozik –, mint például David Bowie. Egymagában álló, különös, különleges és ritka alkotó, akit annyira nem lehetett egy lapon emlegetni senkivel sem, hogy halála azt is jelentette: pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Június 9-én Chicagóban kiállítás nyílik róla, ahol látványos installációk mutatják be azt, hogyan élt és dolgozott a művész, akit Prince-nek hívtak.

Ha valaki június 9. és október 9. között netán Chicagóban tartózkodik, feltétlenül keresse fel a belvárosban található Shops at North Bridge nevű szórakoztató negyedet, ahol Prince: The Immersive Experience címmel látványos kiállítás nyílik Prince-ről, ami összesen 10 teremből áll majd. A kiállítás végigkísér a zenész életén, a különböző zenei korszakain, bemutatja a különféle átalakulásait is, és látható lesz egykori, teljes ruhatára – ami azért megér egy misét – meg persze a hangszerparkja is, nem beszélve rengeteg fotóról.

A kiállítás különlegességét azonban az adja majd, hogy az előzetes leírás szerint megépítik a Paisley Park A stúdióját, ahol Prince 1990-től dolgozott, de a látogató beléphet majd a Puple Rain háromdimenziós borítójába is, ahol felülhet a legendás motorra is. De lesz egy külön szobája a Diamonds and Pearls korszaknak is, ami amolyan központi helyet foglal majd el a kiállításon, itt folyik majd a buli és a tánc – hisz Prince-hez az is hozzátartozik. Vagyis a kiállítás – melyre a jegyeket március legvégén kezdik el árusítani – célja az, hogy élményszerűen adja át azt az élményt, ami Prince-től kaptunk több évtizeden át, és ami a mai napig érvényes és szórakoztató és okos és szexi és satöbbi.

Most pedig következzék egy kis Prince!