A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

NagySzínPad élő: ilyen volt a Bagossy Brothers Company, a tökéletes evilági tehetség

2016. április 24., 9:02

A Bagossy Brothers Company nyitotta a NagySzínPad! tehetségmutatójának végső hajráját. Az erdélyi slágerlistákat maga alá gyűrő együttes az Akvárium színpadán tett repülési kísérlete bebizonyította, hogy a világzene popváltozata Magyarországon még mindig nyerő lehet. 

banbigpic_000145

Hivatalosan is elstartolt az OTP Junior NagySzínPad! tehetségmutatójának elődöntője, melynek keretein belül május 4-ig estéről estére összesen tizenkét együttes bizonyítja rátermettségét az Akvárium Klub Kis Halljának rögtönítélő közönsége előtt. A közel két hetes mustra első versenyzője a szomszédból érkezett: a Bagossy Brothers Company névadó testvérpárja uralta formáció immár hivatalosan is a romániai Gyergyószentmiklós legütőképesebb koncertzenekara, ezt a címet pedig még a divatosan folkos, folkosan divatos, alapvetően vidéki búcsúkba, esküvőkre és válásokhoz kívánkozó keserédes dalok sem orozhatják el az együttestől.

Hullámvölgyek

A Bagossy Brothers Company az utóbbi években határon innen s túl is megannyi fellépést tudhat maga mögött a kis klubszínpadoktól kezdve egészen a fesztiválporondokig bezárólag s ez meg is látszik az öttagú kollektíva kiemelkedő rutinján. Ugyan a biztos kiállás az élet megannyi területén képes feledtetni a mögöttes tartalom hiányosságait, egy jellegzetes karaktereket nélkülöző együttes sorsa azonban jobb híján csupán a produkált dalok milyenségétől függhet. Az indie-folk műfaji öszvért az elmúlt évek során gyakorlatilag csontig kopaszította az akusztikus gitárokkal felszerelt popszakma, így a bátor jelentkezők ma már csak körülrajongott előadók (Quimby, 30Y, Coldplay, ZAZ) tökéletes utánérzéseként, végső és szörnyű esetben pedig jó dalokat írva képesek érvényesülni. A Bagossy Brothers érti a csíziót, márha még érvényes és érthető ez a szó..

Hullámhegyek

Az identitás hiánya is egyfajta identitás – szól a tézis és valóban, a Bagossy testvérek produkciója gyönyörű archetípusa a világ nem rossz, de nem jó, nem unalmas, de nem érdekes, nem vesz el, de nem is ad – típusú, kedvesen neutrális zenekarainak, melyekre kiválóan lehet ugrabugrálni anélkül, hogy a közönség soraiban igazán kínosan kellene éreznünk magunkat, ha egyetlen refrént sem ismerünk.

Nagyszínpad?

A dalok a századszori hallgatás után is megmaradnak romantikusan ismerősnek, miközben a Bagossy Brothers Company kiszolgálja a közönségét. A gondviselésnek hála, a szóban forgó tömeg jelentős, odadadó, bátorító és minduntalan hálás, így a zenekar megkérdőjelezhetetlen aláfestése lehet bármely nagy nyári fesztiválon való kora délutáni bolyongásnak, legyen szó akár a legnagyobb színpadok előtti csataterekről.

A Bagossy Brothers Company-ra a Nagy-Szín-Pad! versenyén belül április 24-én este 20:00-ig az alábbi link segítségével lehet szavazni.