A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

NagySzínPad élő: ilyen volt Freddie

2016. április 27., 6:57

Az Eurovízió praktikusan áldás és átok, lévén a slágerfesztiválra kijutó előadót milliók fogják egyetlen nehezen levakarható dallal azonosítani. Freddie keddi fellépése a NagySzínPad! Akvárium béli elődöntőjén meglepetések nélkül ért véget, egyetlen súlyos kérdést hagyva maga után.

Freddie-Adal-2016-Pioneer-600x338

Fehérvári Gábor Alfréd, közismertebb nevén Freddie látszólag a semmiből szállította a tavalyi év egyik legnagyobb rádióslágerének számító Mary Joe-t, 2016-ban pedig már a közmédia eurovíziós sorozóműsora, A Dal avas krémjében küzdött és nyerte el megérdemelt stockholmi repülőjegyét. Ugyan a dalszerzőként Kállay Saunders Andrást és a sztárproducer fogalmát a magyarországi viszonyokra átültető Szabó Zét is felsorakoztató 25 éves énekes a popslágereket a mindenkori Sinatra-örökséggel összemosni akaró előadók táborát erősíti, hangi adottságai némiképp mégis kiemelik a fősodorból.

Hullámvölgy

Az énekesi karrierjét a Rising Star pódiumán kezdő Freddie egyike azon kevés felkutatott tehetségnek, aki bár nem kizárólag bevásárlóközpontok auláiban koncertezik, mégis magas szinten űzi a virágládás színpadok összes elképzelhető allűrjét. Az indokolatlan közönségtapsoltatástól kezdve, az énekeltetési kísérleteken át egészen a művies gesztikulálásig bezárólag, szinte minden arról árulkodik: Freddie nem igazán tudja, kiket vagy miket rejt a nézőtér sötétje, ám nem is különösebben érdekli. Az Akváriumban prezentált műsor érezhetően a fiókból lett előhúzva úgy, hogy a dalok legfőbb célja a fináléként szervírozott, az eurovízió apropóján már minden elképzelhető platformon orrvérzésig játszott Pioneer-t megelőző, úgynevezett programidő kitöltése volt.

Hullámhegy

Hiába rendelkezik a produkció kinőhetetlen gyermekbetegségekkel, Freddie hangja meggyőző, a dalokon pedig nem csupán egyetlen ember, egy egész stáb törődését érezni. A Freddie a színpadon semmivel sem nyújt többet, mint a világ általános popszakmájának negyed-és ötödvonalas előadóinak többsége, azonban ezt a teljesítmény bármikor, egyenletes minőségben képes szolgáltatni.

Nagyszínpad?

Freddie tökéletes sztár-alapanyag: orgánuma kiváló, a mosolya életre kelthet egy kiskutyát, ráadásul érti, használja és kihasználja a magyarországi mainstream zeneipar és sajtó kreálta potenciális gólhelyzeteket. Az egyetlen kérdés csupán az, pontosan milyen árnyékból is szeretne az ismertségre törve kilépni egy olyan előadó, aki milliós lejátszásokat produkál és egy országot képviselve dalol Európa legnagyobb slágerfesztiválján?

Felkészül: A NagySzínPad elődöntőjének következő versenyzője nem más, mint az ország legnépesebb pszichotrópusi zenekara, a Fran Palermo.

Freddie-re április 27-én este 20:00-ig az alábbi link segítségével lehet szavazni.

Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06