A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

NagySzínPad élő: ilyen volt Marge

2016. április 30., 7:53

Két éve kismamaként futott neki az Eurovíziónak a magyar popzene masszájába fejest ugró énekesnő, aki a NagySzínPad elődöntőjén is megmutatta, hogyan úszható meg szárazon legkevesebb egy műfaj félreértelmezése.

margebigpic_000158

Ha egyszer átversz, a te szégyened, ha kétszer, az az enyém – szól a mondás s valóban, legyen bár szó soha nem javuló emberekről vagy poptörténetről, az ismétlés – különösképp a kellemetlen mozzanatok kettőzése – sajnos valóban nem esik jól. Batta Zsuzsanna, művésznevén Marge már az évek során szinte minden elképzelhető műfaji stigmát magára aggatott: a ‘art-pop’ kifejezés eredendő tévedésétől kezdve a gyanús trip-hop vonalon át egészen az egynyári eurodisco-hatásokig, hogy folyton újra és újrapozicionálja saját produkcióját. Az Eurovíziós indulás után az Akvárium színpadán igyekezett összes alteregóját egyetlen műsorba szerkeszteni.

Hullámvölgyek

Nem, hogy nincs baj vele, egyenesen előny, ha egy előadó képes a sokszínűség jegyében hullámvasút koncerteket adni mindaddig, míg a produkció egysége kitart. Marge nem csak háttérzenekarával, de gyakran úgy tűnik, még saját magával sincs igazán szinkronban, mintha a közönséghez hasonlatos ő maga is úgy élné meg a fellépést, mint egy fesztivál két színpada közti sietős oda-vissza ingázást. Az már az énekesnő szárnypróbálgatásaiból kiderült, karrierjét illetőleg zenéjénél lényegében bármely más tevékenysége fajsúlyosabb lesz, ma már azonban végképp kijelenthető, hogy a dalok többsége kisipari munka. Amennyiben ez tudatos döntés, elég szomorú.

Hullámhegyek

Annak ellenére, hogy az Akvárium show alatt nem mindig sikerült a megfelelő hangra megérkeznie, Marge orgánuma és énekhangja továbbra is megfelel a magyar a középmezőny támasztotta elvárásoknak. Egy tényleges ötletekkel előálló dalszerzővel a háta mögött az énekesnőből, ha nem is bármi, de valami minden bizonnyal kihozható, ez pedig a történelem tanulsága szerint bőven elegendő lehet azon elismertség megkaparintásához.

Nagyszínpad?

Marge péntek esti produkciója, hiába volt kigondolt íve a műsornak, végig azt a benyomást keltette, mintha a műhelymunkák hektikus próbálkozásaiba nyertünk volna betekintést. Hiába voltak használható ötletek, érvényes megoldási javaslatok az együttes és a szó klasszikus értelmében folyvást szökdécselő főhős külön síkokon mozgott, saját maguk alól rántva ki a talajt. Ahhoz, hogy Marge újabb szintre léphessen, be kell látnia, a színpadon sajnos senkinek nem lehet rossz napja.

Felkészül: a NagySzínPad következő bajnokjelöltje a Passed.

Címkék: ,