A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Natalie Bergman & Beck: You’ve Got A Woman – duett és remixek

2021. július 9., 23:49

Az amerikai zene elmúlt három évtizedének egyik legnagyobb dalszerző-előadóját, Becket a 2019-es Hyperspace című legutóbbi albuma óta Gorillaz-Nirvana-, Prince-, Daniel  Johnston-, Leonard Cohen- és Paul McCartney-számokkal hallhattuk, most pedig a Wild Belle psych-soul/reggae-pop együttes éléről ismert Natalie Bergman két felvételéhez járult hozzá: a gitáros-énekesnő májusban megjelent Mercy szólóalbumának Paint The Rain című szerzeményéhez remixerként, a You’ve Got A Woman című obskúrus 1975-ös holland popdalnak a feldolgozásához pedig duettpartnerként.

Beck tegnap azzal ünnepelte 51. születésnapját, hogy bemutatott egy új klipet ahhoz a remixhez, melyet a világpolgár DJ-producercsaj Chloé Caillet készített neki a Hyperspace album Chemical című dalából, ma pedig tőle hallhatunk egy remixet és egy duettet Natalie Bergman új kislemezén. Vele két éve barátkozott össze, mikor a Cage The Elephant együttes társaságában szervezett turnéjára meghívta előzenekarnak a Wild Belle-t is, és a közös fellépéseken Natalie is beszállt énekelni minden este a záró ráadásblokkba.

A gitáros-énekesnő a Mercy szólóalbumhoz hasonlóan a Jack White-féle  Third Man Recordsnál jelentette meg új kislemezét is, melyre a Lion nevű holland projekt (a dalszerző-dobos Peter de Leeuwe és a fekete énekesnő Glenn Robles) 1975-ös egyetlen kiadványának B-oldalas számát, a You’ve Got A Woman című napfényes soul-pop dalt dolgozta fel Beckkel. . .

. . . a közös kislemez B-oldalára pedig Beck remixe került a Paint The Rain című Natalie Bergman-szerzeményből . . .

. . .melynek eredetije a dalszerző-gitáros-énekesnő májusban megjelent Mercy című gospeles szólóalbumán szerepelt:

.
Beck másik újdonsága a Chemical című 2019-es dalának friss Chloé Caillet-remixéhez készült klip Mikai Karl rendezésben és az új-zélandi/északír modell Stella Maxwell szereplésével:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39