A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ne engedd, hogy átverjenek, hallgass inkább Kamasi Washingtont

2022. február 3., 14:09

A jazztitán Kamasi Washington The Garden Path című új szerzeményét  tegnap este mutatta be az amerikai televíziózás egyik legszórakoztatóbb figurájának, Jimmy Fallonnak műsorában.

„A világ a feje tetejére állt. Megy a huzavona, jelenleg senki sem tudja, mit gondoljon, kinek higgyen, vagy hogyan viszonyuljon az élethez. Bármilyen okos is vagy, nem könnyű elkerülni, hogy ne azt érezd: teljesen vak vagy a világ történéseire” – mondta Washington új dala kapcsán. (A szám címe minden bizonnyal a „lead (one) down the garden path” idiómából ered, ami annyit tesz: félrevezetni vagy átverni valakit.)

A szerzeményt, (aminek stúdióváltozát itt hallgathatod meg), így prezentálta tegnap a művész Jimmy Fallon The Tonight Show-jában:

Kamasi Washington egy Los Angelesben született multi-instrumentalista producer és zeneszerző. Legismertebb és legnépszerűmm művei eddig a The Epic, a Harmony of Difference és a Heaven and Earth című albumok. Wahsington koncertezett már többek között Kendrick Lamarral, a Florence and the Machine-nel és Herbie Hancockkal. 2020-ban Emmy- és Grammy-jelölt filmzenét készített a Becoming című, Michelle Obamáról szóló dokumentumfilmhez. A The Garden Path című szerzeményt 2021-ben a Sun Kissed Child című dal, illetve egy Metallica-feldolgozás, a My Friend of Misery előzte meg. Ez utóbbi igen érdekes darab lett, és nem, nem lehet rá headbangelni. vagy csak nagyon bonyolult módon.

Fotó: Russell Hamilton

Rekord nézőszámmal zárta tizenegyedik szezonját a Budapest Park
okt. 5., 6:05
A Depeche Mode öt év után visszatér Budapestre!
okt. 4., 18:32
Európai koncertkörúton mutatja be az új albumát a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet
okt. 3., 23:50