A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Négy évvel elsöprő sikerű koncertje után újra a Budapest Park színpadán Billy Idol!

2021. október 4., 17:04

A ‘80-as évek egyik legmeghatározóbb punkrock-bálványa, Billy Idol ma is aktív: nemrég egy négyszámos EP-vel (The Roadside) lepte meg rajongóit. Na meg azzal a hírrel, hogy június 29-én újra fellép a Budapest Parkban.

William Michael Albert Broad – azaz, ahogy mindannyian ismerjük, Billy Idol – a ‘70-es évekelején kezdte az ipart, aztán Clash- és Siouxsie and the Banshees-tagokkal zenélt együtt, majd első sikereit Generation X nevű zenekarával érte el. A Gen X ‘81-es feloszlása után New Yorkba költözött, és szólókarrierbe kezdett. Még ugyanebben az évben megjelent első EP-je Don’t Stop címmel, amin még két Generation X track is szerepelt, amiből az egyik az azóta ikonikussá vált, és rengeteg feldolgozásban hallható Dancing With Myself volt.

Elképesztően termékeny korszakát élte ekkor: ‘82-ben megjelent első szólólemeze is (rajta többek közt a White Wedding című örökzölddel), ami több országban arany- és platina minősítést ért el, egy évvel később pedig jött a folytatás, a Rebel Yell, ami már a Billboard 200-as listájának hatodik helyéig jutott. Ezt a kilencvenes és kétezres években további hat album követte.

Billy Idol a mai napig aktív: a napokban jelent meg The Roadside című négyszámos, vadonatúj EP-je, aminek Butch Walker (Green Day, Weezer) a producere. Az EP-t a pandémia alatt írta, és többek közt híres, majdnem végzetes kimenetelű, két évtizeddel ezelőtti motorbalesetét is feldolgozza rajta.

2018-as nagy sikerű Budapest Parkos koncertje után tehát 2022. június 29-én újra hazánkban köszönthetjük a ‘80-as évek egyik legmeghatározóbb punkrock-alakját, Billy Idolt.

A jegyértékesítés október 8-án indul.

Facebook esemény

A víz alá merít a Platon Karataev legújabb klipje
okt. 18., 12:31
MEGJELENT A WAKE UP 1230 ELSŐ NAGYLEMEZE – WILD COLORS
okt. 18., 12:11