A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Neil Young ifjúkori önmagával, Jimmy Fallonnal és a Roots-tagokkal

2015. február 5., 9:45

Jimmy Fallon a műsorában már többször beöltözött Neil Youngnak, hogy a gitáros-énekes jellegzetes stílusában dolgozzon fel modern popdalokat – és néha ilyenkor igazi rocklegendák is csatlakoztak hozzá, mint Crosby, Stills & Nash vagy épp Bruce Springsteen. Most maga az igazi Neil Young ült le mellé egy „önduettre” (aztán a Roots tagjaival is előadta friss Storytone albumának egyik dalát).

Fallon jó komikusként bámulatos ügyességgel tudja utánozni kedvenc rocksztárjait, és eddig leggyakrabban nagy hősét, Neil Youngot személyesítette meg – a humorfaktort ilyenkor a veterán dalnokhoz nem illő számok előadása jelentette. The Tonight Show című műsorának kedd éjszakai (magyar idő szerint már szerdai) adásában egy komoly Young-szerzeményt kezdett énekelni, az Old Man című klasszikust – és a humorfaktort az hozta, mikor a fiatal Neil Youngot játszó komikus mellé az igazi old man, a 69 éves igazi Neil Young is csatlakozott egy akusztikus gitáros duettre (aztán az adás végén egy friss dalát is előadta a Fallon-műsorok házizenekarának, a Rootsnak a rockos kíséretében – ez a cikk legalján látható).

az Old Man című dal két Neil Youngtól:

majdnem Crosby, Stills, Nash & Young-reunió – avagy ezen a tavaly júliusi felvételen az ál-Neil Young az igazi David Crosby, Stephen Stills és Graham Nash társaságában énekli Iggy Azalea és Charli XCX nagy slágerét, a Fancyt:

„Neil Young” a Kaliforniába jöttem (Fresh Prince of Bel-Air) tévésorozat főcímdalát énekli Will Smith-től – ezt Fallon a 2009-es tévépremier óta seregnyi élő fellépésen eladta már:

2012-ben az igazi Bruce Springsteen is csatlakozott párszor az ál-Neil Younghoz, hogy olyan slágereket énekeljenek, mint Will Smith lányától, Willow Smith-től a Whip My Hair vagy épp az LMFAO-féle Sexy And I Know It:


ez utóbbi itt nézhető videóval együtt: http://youtu.be/cyFSYA-u2dY

Jimmy Fallon már Bruce Springsteennek öltözve is lépett fel az igazi előadóval, de a Born To Run dallamára más szöveget énekeltek: New Jersey kormányzójának, Chris Christie-nek az intézkedéseit és az azok nyomán kialakult közlekedési káoszt gúnyolták Gov. Christie Traffic Jam című (ön)duettjükkel!

.
ez pedig itt Neil Young e heti The Tonight Show-fellépésének záró blokkja, a tavaly három különböző verzióban is kiadott Who’s Gonna Stand Up? című környezetvédő protest song előadása a Roots zenészeinek és három fekete vokalistanőnek a kíséretében:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39