A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Neil Young + Promise Of The Real – itt az első dal a Willie Nelson fiaival közös lemezről

2015. május 27., 9:34

A 69 évesen is kifogyhatatlan energiájú kanadai dalszerző-gitáros-énekes Neil Young (aki legutóbb egy Jimmy Fallonnal közös tévéfellépésen viccelte el öregedését) alig fél évvel a dupla Storytone után máris új albumot ad ki: a június 16-án megjelenő The Monsanto Years dühödt és gúnyos protest songjait a country kolléga Willie Nelson két fiával, Micah és Lukas Nelsonnal, illetve ez utóbbi zenekarával, a Promise Of The Reallel vette fel – és már itt is van róla az első dal egy klippel együtt.

A Storytone album három különböző verzióban is kiadott környezetvédő kulcsdala, a Who’s Gonna Stand Up? után ez a mostani The Monsanto Years már elejétől végéig protest lemez, főként a címbeli multinacionális mezőgazdasági és biotechnológia vállalatot meg a hasonszőrű cégeket (például a Starbucksot) ostorozza, harcba száll a génmanipulált élelmiszerek ellen és az amerikai farmerek jogaiért. A Farm Aid segélykoncerteknek a Los Angelesben működő Lukas Nelson & Promise Of The Real is évek óta rendszeres fellépője, és Neil Young a tavaly szeptemberi rendezvényen Lukas mellett Willie Nelson másik huszonéves fiát, Micah-t is színpadra hívta egy közös gitározásra, idén januárban pedig már együtt rögzítettek egy lemeznyi harcos új Young-szerzeményt a kaliforniai Oxnardban, a hajdani Teatro mozi épületében, ahol az azonos című 1998-as Willie Nelson-album is készült.

A közös lemezüknek, a Neil Young + Promise Of The Real név alatt megjelenő The Monsanto Yearsnek az első beharangozó dala, a gúnyos című A Rock Star Bucks A Coffee Shop itt hallható – a lemezfelvétel helyszínén forgatott (és a deluxe kiadáshoz csatolt bónusz-DVD részét képező) videóval együtt:

Lukas és Micah az apjukkal, Willie Nelsonnal zenélnek egy 2013-as kisfilmben:

Neil Young a Nelson fivérekkel együtt játssza Rockin’ In The Free World című slágerét a 2014-es Farm Aid koncerten:

Neil Young fellépése a Promise Of The Real kíséretében egy 400 fős kis klubban adott meglepetéskoncerten a kaliforniai San Luis Obispóban 2015. április 16-án:

Neil Young és a Nelson fiúk az album címadó dalának akusztikus előadásával május 23-án Maui szigetén:

az album dallistája és borítója:

Neil Young + Promise Of The Real: The Monsanto Years (2015)

1. A New Day For Love
2. Wolf Moon
3. People Want To Hear About Love
4. Big Box
5. A Rock Star Bucks A Coffee Shop
6. Workin’ Man
7. Rules Of Change
8. Monsanto Years
9. If I Don’t Know

neil-monsanto

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13