A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Neil Young: Storytone – az új album nagyzenekarral és szólóverzióban is

2014. október 27., 8:40

Az 1967-ből előkerült kiadatlan Bob Dylan-felvételek után jöjjön Neil Young még meg sem jelent új dupla albuma: amint arról pár hete már szerepelt itt egy hír, a kanadai dalnok tíz új szerzeményét nagyzenekarral is és akusztikus szólóverzióban is kiadja – itt már mindkét változat meghallgatható!

A 69. születésnapját november 12-én ünneplő dalszerző-gitáros-énekes a nyári Neil Young & Crazy Horse-turnén bemutatott Who’s Gonna Stand Up? című természetvédő himnusz mellett további kilenc új szerzeményét vette lemezre (a nemrég elvált Young az album végére került szerelmes dalokat már új partnerének, a szintén harcos környezetvédő Daryl Hannah színésznőnek írta), és rögtön két verzióban is közreadja őket: a Storytone címet kapó album dupla kiadásának egyik lemezén 92 tagú zenekar és kórus kíséretében énekel (eredetileg azt tervezte, hogy mindezt a régi idők mintájára egyetlen mikrofonnal veszi fel, de szerencsére erről végül lemondott), míg a másikon saját magát kíséri akusztikus gitárral, zongorával és szájharmonikával. Az egylemezes sztenderd kiadáson hallható nagyzenekari/big band változat internetes premierjét már pénteken megtartották, de a teljes kétlemezes verziót csak most tették közzé az NPR rádióhálózat honlapján – és itt az amerikai megjelenés napjáig, november 4-ig meghallgatható.

a dupla kiadás első lemeze, a tíz dal akusztikus verziója…

… és a második korongon hallható nagyzenekari változat:

FRISSÍTÉS: az alábbi lejátszóra a két lemezanyagból olyan verziót is összeállítottak, ahol minden dal rögtön egymás után nagyzenekari és akusztikus verzióban is hallható és összehasonlító!

1. “Plastic Flowers”
2. “Who’s Gonna Stand Up?”
3. “I Want To Drive My Car”
4. “Glimmer”
5. “Say Hello To Chicago”
6. “Tumbleweed”
7. “Like You Used To Do”
8. “I’m Glad I Found You”
9. “When I Watch You Sleeping”
10. “All Those Dreams”

.
Who’s Gonna Stand Up? nagyzenekari felvételének videója:

Szerző:
Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47