A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Neked tényleg mindegy – megjelent Jakab Péter új videóklipje

2022. március 5., 17:07

Jakab Péter, a Jazzékiel zenekar dalszövegíró-frontembere tavaly év elején jelentette meg első szólólemezét Nem fontos személy címmel. Egy fiókban maradt forgatási anyag felhasználásával, egy évvel a debütáló klipet követően, ismét Szabó Áron és Kósa Péter – ugyancsak Berényi Bianka főszereplésével –  készített videoklipet a lemezhez. Jakab Péter zenekarával március 19-én fellép a Gödör klubban rendezett Klinik minifesztiválon is.

A Brian de Palma 1978-as Carrie-jének klasszikus, bálkirálynős jelenetét megidéző videóklip megszületése a véletlen műve: Szabó Áron eredetileg a Jazzékiel Szép napok című klipjéhez rögzítette Kósa Péter operatőrrel, de a felvételek végül kimaradtak a klip végső vágásából. Jakab Péter első, Nem fontos személy című videóklipjéhez hasonlóan Berényi Bianka ismét feltűnik szereplőként, ezúttal Fekete Tamás mellett. A Nem fontos személy videója egyébként a legutóbbi Magyar Klipszemle legjobb image-klipjének járó díját hozta el, Kósa Pétert pedig a legjobb operatőri munkára jelölték a Szép napok klipjéért. A Neked tényleg mindegy produkciója felett ismét az Umbrella Collective bábáskodott, art direkcióját (Szabó Áronnal közösen) és vágását pedig az énekes maga végezte.

“Tíz liter művért kevertem cukorból és ételszínezékből: igazi apa-fia délutáni program volt a gyerekemmel, mintha csak az Addams Familyben élnénk. A végeredményt mondjuk még nem mutatom meg neki. Aztán hiába öntötték rá az egészet szegény Biankára, a Szép napokból végül kihagytuk a jelenetet. Állt ott talpig vérben a kibérelt színházterem színpadán, ázott az egész padló és a falak a vörös cukros lében, én meg imádkoztam, hogy ne nyissanak ránk a helyiek. Aztán nem passzolt bele a képbe, túl stilizált volt az egész, de a szólóanyag dalának a szövegéhez és dinamikájához teljesen passzolt. A szólókoncertek állandó színpadi kelléke ez a sok művirág, úgyhogy itt most körbeért a műanyag temetődekor-fétis. Kósa úgy fogalmazott, hogy környezettudatosan felhasználtam a felvételekkel együtt” – mesélte Jakab Péter a klipről.

Jakab Péter szólólemeze, a Nem fontos személy 2021 januárjában jelent meg a Klinik gondolzásában. Érdekessége, hogy a mindössze egy hónap alatt íródott anyagot az énekes egymaga írta és rögzítette otthonában, valamit az összes, lemezen megszólaló hangszeren ő játszik.

Jakab március 19-én harmadik alkalommal adja elő élőben szólóanyagát, de nem egyedül: a Hajba Áron (ex-Jazzékiel, Arons Land Cargo co.), Mózes Zoltán (Napokon) és Kalmár Tibor (Anton Vezuv) tagokat magában foglaló zenekar is fellép a budapesti Gödör klubban a Klinik boutique kiadó minifesztiválján. Az egésznapos rendezvény 17:00-kor kezdődik Kósa Péter fotókiállításával, az este folyamán pedig fellépnek (a koncertek sorrendjében): Hajós Kristóf, az Arons Land Cargo Co., Anton Vezuv, Németh Róbert és zenekara, Musica Moralia, Mezumm, Jakab Péter és zenekara, valamint Krizso.

Facebook-esemény