A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nem elég, hogy a majmok, már a vidrák is támadnak! – Tibi and the Otters koncert a MANYIban

2022. augusztus 8., 15:00

Ha kedves, kellemes, tehetséges, lelkes, jóindulatú zenészek kedves, kellemes, lelkes, jóindulatú zenéjével szeretnéd megfertőzni magad, most pénteken, 12-én látogass el Budapesten a MANYI Kulturális műhelybe, ahol a pár éve alakult, budapesti Tibi and the Otters ad koncertet és áraszt jókedvet.

A kedvesen hülye nevű Tibi and the Otters (Tibi és a Vidrák – igaz ez csak egy fél evolúciós lépésre van például a szintén kedvesen hülye nevű Kispál és a Borztól, tehát semmi baj nincs vele) 2020-ban alakult, úgy, hogy Vesselényi Tibi (ének/gitár) először megalapította magát szólóban, aztán trióvá fejlődött (feltételezzük, hogy ekkor kerültek a Vidrák a képbe), majd végül a zenekar tavaly nyerte el jelenlegi, hattagú felállását. Tibi mellett (illetve mögött) Prommer Patrik dobol, Jeff Joyner basszusgitározik, Kalamár Sára szaxofonozik, Massányi Péter csellózik, Juhász Zoltán gitározik, és vendégzenészként a fantasztikus nevű Tűzkő Salamon, az idei MüPa Év Fiatal Jazz Zenésze verseny különdíjasa szokott hozzájuk csatlakozni trombitán, ahogy történt ez nemrégiben például a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is.

Ahogy ők írják magukról: „A Tibi and the Otters egy csapat Űrvidra, akik a soul, funk, folk és rossz szóviccek hajtotta űrhajójukon járják a Vidraűrt”, és ebből is kiderül, hogy nem véresen komoly társadalmi kritikákat fogalmaznak meg, vagy nem falják fel egymást hörögve a színpadon, hanem inkább kellemes, vidám hangulatú, szépen hangszerelt, emberi, szórakoztató zenét játszanak, amire manapság egyre inkább akkora szükség van, mint egy falat kenyérre. Vagy egy köbméter gázra.

A Tibi and the Otters most jelentette meg új dalát In My Head címmel, amihez egy újabb animációs klipet is készítettek, és amit nyilván bemutatnak majd pénteken a MANYIban is. Menjetek, népesítsétek be a Vidraűrt.

Facebook-esemény

Ma este a Dog Eat Dog Budapesten!
nov. 3., 16:33
KOTTAMAGYAR Vol. 28. – Hatvan perc hazai koncertajánló – hétfőn és pénteken este 8-tól az Open Air Rádión
okt. 16., 16:21
Vegyél, bazmeg, vegyél! – Megjelent a Tudósok új klipje és albuma
okt. 16., 16:08