A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nemcsak új lemezt, de memoárkötetet is kiad idén a The Jesus And Mary Chain

Wágner Gábor
2024. március 3., 10:55

A március 8-án megjelenő kilencedik, Glasgow Eyes című sorlemez mellett a nyár folyamán Never Understood címmel a zenekar történetét feldolgozó könyv is megjelenik. Magyar megjelenésről nem tudunk, de hátha valaki lefordítja, angolul pedig minden további nélkül meg lehet majd rendelni.

A skót gyökerű The Jesus And Mary Chain bő negyven évvel ezelőtt, 1983-ban alakult meg, köszönhetően egy testvérpárnak, Jim és William Reidnek. A zenekar első körben 1999-ig létezett, majd pár évig nem, hogy aztán 2007-ben újjászülessen – azóta is léteznek. Második korszakuk második nagylemeze nők napján, március 8-án jelenik meg Glasgow Eyes címmel, az előzetesen megjelent három kislemez alapján pedig egy erős és változatos albumra számítunk. Közben pedig a Reid testvérek azt is bejelentették, hogy még idén nyáron egy könyv is megjelenik róluk, valamint a zenekarukról, amit egy Ben Thompson nevű újságíróval közösen készítettek el. A Never Understood: The Story Of The Jesus And Mary Chain kötet címét a zenekar 1984-ben kiadott második kislemezétől kölcsönözték. Az Egyesült Királyságban augusztus 15-én jelenik meg, az Egyesült Államokban pedig szeptember 3-án.

A The Jesus And Mary Chain új albumának harmadik kislemeze a február 26-án kiadott dögös rockszám volt, a Girl71, ami klipet is kapott.