A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nemzetközi monstre koncertet szerveznek Ukrajna mellett, a kezdeményezéshez a Sziget is csatlakozott

2022. március 25., 17:40

Eddig több mint 20 európai ország csatlakozott a Nemzetközi Jótékonysági Koncert-Maraton szervezéséhez. Az összefogás Ukrajna megmentéséért alakult meg. Magyarország is csatlakozott, egészen pontosan a Sziget csapata.  A #StopWar-t vasárnap, március 27-én rendezik meg több mint 50 nemzetközi híresség, zenész, előadó részvételével és támogatásával. A Sziget a monstre koncert adását a saját Facebook-oldalán streameli.

A maratoni koncert tehát március 27-én vasárnap, közép-európai idő szerint 17.30-kor kezdődik és Varsóban kerül megrendezésre. A kezdeményezéshez csatlakozók streamelve közvetítik az eseményt. Többek között olyan világhírű zenekarokat és művészeket hívtak meg, mint az Imagine Dragons, a Nothing But Thieves, Fatboy Slim, Craig David vagy a Brainstorm.

Az akció szervezőinek célja egyrészt a pénzgyűjtés a háború áldozatául esett ukrán állampolgárok humanitárius szükségleteinek kielégítésére, másrészt a közvélemény figyelmének felkeltése és fenntartása, hogy cselekvésre bátorítsa az embereket és meggyőzze a vezetőket, hogy még jobban segítsék Ukrajnát, hogy ez a szörnyű háború véget érjen.

“A Sziget Fesztivált majd’ 30 éve azért alapítottuk, hogy legyen egy hely, ahol szeretetben és békében találkozhatunk” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. – “Ez a cél azóta is változatlan. A jelen helyzet pedig még erősebben arra ösztönöz minket, hogy markánsan kiálljunk alapértékeink mellett és a Sziget több mint 100 országban élő többmilliós közössége együtt tegyen hitet a békevágy mellett, csatlakozva a nemzetközi összefogáshoz” – tette hozzá a főszervező.