A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nézed a sorozatot? Olvasd el a könyvet! – Harlan Coben: Maradj mellettem

2022. január 17., 16:01

Noha csak december legvégén indult, hamar a magyar nézők kedvenc sorozatává vált a Netflixen a Harlan Coben krimijéből forgatott Maradj mellettem. A siker nem véletlen, hiszen adott minden, ami a képernyők elé szegezhet minket: izgalmas karakterek, váratlan fordulatok, szerelmi bonyodalmak, fel nem derített bűntények, és persze mélyen eltemetett titkok. Ha neked is tetszik a filmváltozat, mindenképpen megéri a kezedbe venni az alapjául szolgáló regényt, ami január 18-án jön kianyomdából.

Tizenhét évvel a Maradj mellettem történetének kezdete előtt két fiatal élete tört össze egyetlen drámai esemény miatt. Akkoriban egyikük sem tudta, milyen hatással lesz ez az életükre. Az okos és vonzó Megan fiatal korában meglehetősen vad életet élt mint sztriptíztáncosnő, ám képes volt jó irányba fordítani a sorsát. Mára átlagos középosztálybeli anya lett belőle, nyírott sövény keretezte elővárosi házban lakik, jó felesége sikeres ügyvéd férjének, Dave-nek, és lelkes szurkolója focista gyerekeinek. Az egykori tehetséges fotós, Ray azonban egyre mélyebbre süllyedt, egyaránt tönkretéve a saját életét és a karrierjét, így kénytelen lesifotósként keresni a kenyerét.

Megan mindeddig jól megőrizte a titkát, és bár egyre elégedetlenebb a helyzetével, megőrizné továbbra is, ha egy tragikus esemény nem sodorná újra az útjába Rayt. Ráadásul feltűnik a színen Broome, a detektív, aki képtelen szabadulni egy le nem zárt, de meg nem oldott esettől. Tizenhét évvel korábban nyoma veszett egy helybeli férfinak, és a nyomozó azóta minden évben az eltűnése évfordulóján felkeresi a családot, akik még mindig várják haza az illetőt, ott őrizve a papucsát a karosszéke mellett, mintha bármelyik pillanatban beléphetne az ajtón.

A három embert összeköti, hogy egyikük sem úgy él, ahogyan elképzelte. Mindannyian olyan titkokat rejtegetnek, amelyeket még a hozzájuk legközelebb állók sem sejtenek. És ahogyan a régi események szörnyű következményei hatni kezdenek a jelenben, és egyre súlyosabb fenyegetést jelentenek számukra, ők hárman kénytelenek felismerni az igazságot: a különbség kétféle élet között olyan hajszálvékony lehet, mint egy lehelet.

Harlan Coben napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Regényeit a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon, eddig negyven különböző nyelvre fordították le, és közel ötvenmillió példányt adtak el belőlük világszerte.

A Maradj melletemről írták:

„Zseniális bűvészmutatvány, a kortárs krimiirodalom talán legmegrázóbb jeleneteivel” – Booklist

 „Coben a feszültséget intelligenciával kombinálva vezeti el olvasóit az élet sötét oldalára” – Suspense Magazine

Részlet a könyvből:

– Gunther nem sokkal a gyilkosság előtt találkozgatni kezdett egy Stacy Paris nevű lánnyal. A probléma csak az volt, hogy Stacy jegyben járt a hírhedten indulatos Ricky Mannionnal. Mindkét férfi elég kisajátító típus volt, ha érted, mire gondolok.

Broome nagyon is jól értette, mire gondol Erin. Számtalan ilyen férfival találkozott a pályafutása során – féltékeny, hirtelen haragú fickók, akik a szerelmet összetévesztik az uralkodással. Nyilvános helyen mindig a lány kezét fogják, mint egy kutya, amelyik körbevizeli a territóriumát. Ezek a férfiak a saját bizonytalanságukat próbálják palástolni ezzel a macsó pózzal. Sosincs jó vége.

Ne keresd, itt van.

Egy hónap és itt a VOLT
máj. 20., 11:33