A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nick Cave And The Bad Seeds: Ghosteen – albumpremier

2019. október 3., 22:56

Az ausztrál dalszerző-énekes Nick Cave-től alig tíz napja érkezett a meglepetés-bejelentés, hogy október 4-én új albumot ad ki a Bad Seeds élén: a 2013-as Push The Sky Away és a 2016-os Skeleton Tree lemezek után egy trilógia záródarabjaként megjelenő Ghosteen ráadásul dupla album, első „gyerek” részében nyolc számmal, a második „szülői” részben két hosszú dal közt egy spoken word tétellel. A lemez világpremierjét a YouTube-on tartják október 3-án magyar idő szerint este 11-től.

Amint az már a Ghosteen címből is sejthető, az új lemezanyag fölött is az énekes 15 évesen elhunyt fiának, Arthur Cave-nek a szelleme lebeg. A 2018-2019 folyamán Angliában, Amerikában és Németországban készült album, melyen a zongorista-énekes Cave-et a 2016-os lemezen is dolgozó aktuális Bad Seeds-felállás (a multiinstrumentalista Warren Ellis, az ütőhangszeres Jim Sclavunos, a dobos Thomas Wydler, a basszista Martyn Casey és az új gitáros George Vjestica) kíséri, itt hallható:

Nick Cave And The Bad Seeds: Ghosteen (2019)

PART 1:

The Spinning Song
Bright Horses
Waiting For You
Night Raid
Sun Forest
Galleon Ship
Ghosteen Speaks
Leviathan

PART 2:

Ghosteen
Fireflies
Hollywood

.
a lemezbejelentés óta eltelt tíz nap két Nick Cave And The Bad Seeds-aktualitása: a hír, hogy a nagy szakállú Warren Ellis beugrott közreműködőnek az Idles punkzenekar készülő „mocskos” harmadik albumára. . .

. . .és az, hogy a rapper Snoop Dogg is beállt azon művészek hosszú sorába, akik feldolgozták a Peaky Blinders (Birmingham bandája) tévésorozat főcímdalává lett Red Right Hand című Cave-szerzeményt:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39