A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nick Cave elárulta, kik segítettek neki és a feleségének feldolgozni a fiuk halálát

2022. július 23., 14:25

Nick Cave és felesége, Susie két gyereket neveltek, az ikreket, Earlt és Arthurt. Utóbbi 2015-ben halt meg, miután lezuhant egy szikláról Ovingdeanben, mindössze 15 éves volt. A régóta működő Red Hand Files nevű oldalon, ahol Nick Cave-nek lehet feltenni kérdéseket bármilyen témában, most elmesélte, hogyan dolgozták fel a tragédiát, kik segítettek neki és a feleségének. Meglepő módon a Love Island című párkeresős reality-hez van köze a dolognak.

Amikor a Red Hand Files oldalon megkérdezték Nick Cave-től, hogy mi a fő különbség közte meg a felesége között, akkor epésen azt válaszolta, hogy Susie nézi a Love Islandet, ő meg nem. Aztán folytatta, méghozzá azzal, hogy a mostani széria egyik versenyzője, Luca szülei segítettek nekik feldolgozni a szörnyű tragédiát.

Earlnek és Arthurnak volt egy iskolatársa, Luca, akivel nagyon közeli barátok lettek, így Nick Cave meg a felesége összebarátkoztak a fiú szüleivel, a régiségekkel foglalkozó Maria-val meg a halkereskedő Michaellel. Amikor Arthur meghalt, Maria azonnal átment hozzájuk egy tál lasagnéval – majd ott is maradt náluk. Nem szólt semmit, csak teát készített nekik, főzött rájuk és fogadta a részvétet nyilvánítani érkező embereket, ismerősöket, családtagokat. Ez csendesség és kedvesség nagyon sok erőt adott Nick Cave-nek és feleségének, és megmuttata a számukra, hogy még léteznek az életben jó dolgok, amikért érdemes élni. Michael pedig a mai napig minden nap visz nekik friss halat, amiért nem hajlandó pénzt elfogadni.

Végül a zenész azzal zárta a választ, hogy Maria és Michael igazi jó emberek, akikre mindig lehet számítani, és akik a fiukat, Luca-t is nagyon szeretik. Nick Cave szerint ezért is jó lenne, ha Luca nyerné a Love Islandet, és bár ő nem nézi a műsort, de azért szurkol neki. És jó lenne, ha Luca minél hamarabb nyerne, mert a zenész szeretné már visszakapni a tévét a feleségétől.

Szerző: