A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nincs menekvés, elstartolt a Beatles-színdarab

2016. április 3., 21:39

Első ízben indul turnéra a The Sessions című, a Beatles az Abbey Road stúdióban zajló leghíresebb felvételeinek atmoszféráját színészekkel és professzionális zenészekkel életre keltő show. A legendás stúdió egykori hangmérnökének memoárjai alapján készült művet készítői élő zenei dokumentációként definiálják.

beatless

Minden részletében igyekszik hű maradni a The Beatles az Abbey Road-on készült felvételeihez a The Sessions címen április 1-én, a londoni Royal Albert Hall-ban debütált zenés színpadi játék. A legendás brit stúdió egykori hangmérnöke, Geoff Emerick memoárjai inspirálta darabban vetített díszletek közt négy színész alakítja Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr és George Harrison karaktereit, egy ötödik pedig narrátorként a csak „az ötödik Beatles tagként” ismert, a közelmúltban elhunyt producer óriást, George Martint imitálja vetített díszletek közt.

A The Sessions keretein belül professzionális zenészek élőben reprodukálják a Beatles, a londoni stúdióban felvett két lemezének hangzását, Please, Please Me és az Abbey Road albumok dalain keresztül. A show 2016 áprilisától körútra indul, mely során először brit állomásokon, majd több európai nagyvárosban is megfordul majd.