A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„No Trump, no KKK, no fascist USA” – a Green Day az American Music Awards gáláján

2016. november 21., 8:38

Múlt éjszaka az American Music Awards idei gáláján, a Los Angeles-i Microsoft Theater színpadán a rengeteg amerikai és kanadai mainstream popsztár (meg az életműdíjat kapó angol Sting) mellett fellépett a Green Day is: Billie Joe Armstrongék az új Revolution Radio albumuk Bang Bang című kislemezdalának élő előadásába betoldottak egy skandálós új részt arról, nem kérnek Donald Trumpból, a Ku Klux Klanból és a fasiszta tendenciákból. A „No Trump, no KKK, no fascist USA” szlogent egy náluk is veteránabb punkzenekar, az MDC egy 1981-es dalának, a Born To Die-nak a 2016-ra aktualizált változatából vették át.

mdc16

Az énekes Dave Dictor vezetésével 1979-ben az austini hardcore színtérről még Stainsként indult, majd 1982-től San Franciscóba átköltözve már MDC-ként rövidített provokatív neveket (Millions of Dead Cops, Multi-Death Corporations, Millions of Damn Christians, Millions of Damn Christians stb.) használó hardcore punk zenekar máig aktív, és aktuálpolitikus is: idén a Born To Die című ősrégi dalának a „no war, no KKK, no fascist USA” szlogenjében a háború szót Trump nevére cserélte – és a Green Day már ezt a verziót emelte át Bang Bang című saját számába a múlt éjszakai American Music Awards-gálafellépésen.


.

.
No Trump, No KKK, No Fascist USA (Born To Die 2016) – az MDC együttes a Born To Die című szám 2016-ra aktualizált verziójával egy San Franciscó-i koncerten október elején. . .

. . . az október végén közzétett klippel, mely egy augusztusi berlini koncertfelvételre épül. . .

. . . és a Born To Die című dal eredetijével a még Stains zenekarnév alatt kiadott 1981-es első kislemezről:

notrump

.
a Bang Bang című Green Day-dal bankrablós videoklipje a Rancid-frontember Tim Armstrong rendezésében:

Szerző:
Címkék: ,
King Princess: Pain + Monster – új számok a 21 éves amerikai producer-énekesnőtől
nov. 23., 18:52
Porridge Radio – videók a Lost Horizons-kollaborációhoz és a Leonard Cohen-feldolgozáshoz
nov. 22., 23:52
The Network: Trans Am – videoklip és EP a Green Day new wave-es projektjétől
nov. 21., 10:54
King Gizzard & The Lizard Wizard: Intrasport – klip az új K.G. album megjelenéséhez
nov. 20., 9:35