A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Noel Gallagher és a Specials-frontember Terry Hall az új Le Volume Courbe-lemezen

2020. november 12., 17:20

Az ex-Oasis-vezér Noel Gallagher kísérőzenekarának ollócsattogtató-vokalistanője, a legutóbbi 2017-es album It’s A Beautiful World című számának spoken word betétjét író és előadó francia Charlotte Marionneau az ezredforduló óta vezeti Le Volume Courbe nevű avantgárd experimentalista projektjét, melynek eddigi életművét Cocteau Twins-, Mazzy Star-, My Bloody Valentine- és Primal Scream-tagokkal készítette. Legújabb lemezén a Specials-frontember Terry Hall is hallható – Noel Gallagherrel együtt egy Daniel Johnston-feldolgozásban!

Charlotte-nak 2019 nyarán egy időre személyes okok miatt el kellett hagynia a Noel Gallagher’s High Flying Birds-turnét: mint utólag kiderült, rákot diagnosztizáltak nála. Ekkor döntötte el, hogy 2015-ös I Wish Dee Dee Ramone Was Here With Me című legutóbbi Le Volume Courbe-albuma után ideje lenne egy új lemezt készítenie: „életfontosságú dolog lett számomra!” –  mondja.

2021-re várható következő albuma egy EP-trilógiából áll össze, melynek első darabja 2020. november 13-án jelenik meg Fourteen Years címmel. A négyszámos kiadványra a kemoterápia alatt írt M.R.I. Song és Planet Ping Pong mellé két régebbről származó felvétel is kerül: a Velvet Undergorund-os és dzsesszes beütésű szeptemberi címadó klipdal után most már hallhatjuk a tavaly elhunyt Daniel Johnston kilencvenes évek elejéről való Mind Contorted című szerzeményének sztárvendégekkel készült feldolgozását is. Az énekesnő ez utóbbit eredetileg még 2012-ben vette fel a duettpartnerként besegítő Terry Hall-lal és a My Bloody Valentine-frontember Kevin Shields gitárjátékával, de amikor idén meg akarta csinálni a végleges keverést, úgy gondolta, újra fel kellene játszani a gitárrészeket – Shields ebbe bele is egyezett, de sokat kellett volna várni rá, így Charlotte-nak egyszerűbb volt Noel Gallaghert megkérni. „Kedden rákérdeztem, mire azt felelte: Oké, péntek délután 2-kor! Et voilà!

az új Le Volume Courbe-EP két beharangozó száma Spencer Bewley videóival:  a címadó Fourteen Years. . .

. . .és a Mind Contorted című feldolgozás Terry Hall vokáljával és Noel Gallagher gitárjátékával:

a dal eredetije Daniel Johnstontól 1994-es stúdióverzióban és egy 2006-os tévéfellépésen Henry Rollins műsorában:

.
FRISSÍTÉS: itt vannak az EP-ről az énekesnő kemoterápiája idején írt M.R.I. Song és Planet Ping Pong című számok is!

.
Charlotte Marionneau új EP-jének borítója és számlistája:

Le Volume Courbe: Fourteen Years (EP, 2020)

Fourteen Years
Mind Contorted
M.R.I. Song
Planet Ping Pong

Mark Ronson új EP-jén Gary Numan, Paul McCartney, Jónsi, King Princess, Santigold és Kathleen Hanna
júl. 31., 17:45
Billie Eilish: Happier Than Ever – videoklip az új album címadó dalához
júl. 30., 21:16
Prince: Welcome 2 America – a 11 év után megjelent kiadatlan lemezanyag
júl. 30., 18:55
Silk Sonic: Skate – új klipdal a Leave The Door Open mellé Bruno Mars és Anderson .Paak duójától
júl. 30., 6:01