A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Noel Gallagher és a Specials-frontember Terry Hall az új Le Volume Courbe-lemezen

2020. november 12., 17:20

Az ex-Oasis-vezér Noel Gallagher kísérőzenekarának ollócsattogtató-vokalistanője, a legutóbbi 2017-es album It’s A Beautiful World című számának spoken word betétjét író és előadó francia Charlotte Marionneau az ezredforduló óta vezeti Le Volume Courbe nevű avantgárd experimentalista projektjét, melynek eddigi életművét Cocteau Twins-, Mazzy Star-, My Bloody Valentine- és Primal Scream-tagokkal készítette. Legújabb lemezén a Specials-frontember Terry Hall is hallható – Noel Gallagherrel együtt egy Daniel Johnston-feldolgozásban!

Charlotte-nak 2019 nyarán egy időre személyes okok miatt el kellett hagynia a Noel Gallagher’s High Flying Birds-turnét: mint utólag kiderült, rákot diagnosztizáltak nála. Ekkor döntötte el, hogy 2015-ös I Wish Dee Dee Ramone Was Here With Me című legutóbbi Le Volume Courbe-albuma után ideje lenne egy új lemezt készítenie: „életfontosságú dolog lett számomra!” –  mondja.

2021-re várható következő albuma egy EP-trilógiából áll össze, melynek első darabja 2020. november 13-án jelenik meg Fourteen Years címmel. A négyszámos kiadványra a kemoterápia alatt írt M.R.I. Song és Planet Ping Pong mellé két régebbről származó felvétel is kerül: a Velvet Undergorund-os és dzsesszes beütésű szeptemberi címadó klipdal után most már hallhatjuk a tavaly elhunyt Daniel Johnston kilencvenes évek elejéről való Mind Contorted című szerzeményének sztárvendégekkel készült feldolgozását is. Az énekesnő ez utóbbit eredetileg még 2012-ben vette fel a duettpartnerként besegítő Terry Hall-lal és a My Bloody Valentine-frontember Kevin Shields gitárjátékával, de amikor idén meg akarta csinálni a végleges keverést, úgy gondolta, újra fel kellene játszani a gitárrészeket – Shields ebbe bele is egyezett, de sokat kellett volna várni rá, így Charlotte-nak egyszerűbb volt Noel Gallaghert megkérni. „Kedden rákérdeztem, mire azt felelte: Oké, péntek délután 2-kor! Et voilà!

az új Le Volume Courbe-EP két beharangozó száma Spencer Bewley videóival:  a címadó Fourteen Years. . .

. . .és a Mind Contorted című feldolgozás Terry Hall vokáljával és Noel Gallagher gitárjátékával:

a dal eredetije Daniel Johnstontól 1994-es stúdióverzióban és egy 2006-os tévéfellépésen Henry Rollins műsorában:

.
FRISSÍTÉS: itt vannak az EP-ről az énekesnő kemoterápiája idején írt M.R.I. Song és Planet Ping Pong című számok is!

.
Charlotte Marionneau új EP-jének borítója és számlistája:

Le Volume Courbe: Fourteen Years (EP, 2020)

Fourteen Years
Mind Contorted
M.R.I. Song
Planet Ping Pong

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39