A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Norah Jones & Mavis Staples: I’ll Be Gone + egy másik friss duett is Sharon Van Ettennel

2019. október 7., 14:28

Norah Jones a 2016-os Day Breaks album után 2018 nyarától közzétett kislemezdalok (My Heart Is Full, It Was You, A Song With No Name, Wintertime, Just A Little Bit) köré állította össze hétszámos idei Begin Again minialbumát, és több sztárparádés kiadványon is feltűnt (a Mercury Rev együttes Bobbie Gentry-tribute albumán, a Joni 75 – A Birthday Celebration koncertfelvételen és az Echo In The Canyon filmzenelemezen). Most egy Sharon Van Etten-duett mellett a soul-blues énekesnő Mavis Staples társaságában is kiadott egy közös számot.

Bob Dylan egykori szerelme, az 1939-es születésű fekete polgárjogi aktivista énekesnő Mavis Staples előtt mindenki leborul: 2016-os Livin’ On A High Note albumára a tUnE-yArDs-frontcsaj Merrill Garbus, Valerie June, Neko Case, Laura Veirs, Aloe Blacc, Nick Cave, M. Ward, Benjamin Booker és a Bon Iver-főnök Justin Vernon írt dalokat, 2017-ben az Arcade Fire-rel (I Give You Power ), a Gorillazzal (Let Me Out) és a Wilco-frontember Jeff Tweedy-vel rögzített felvételeket (If All I Was Was Black), idei We Get By albumát pedig Ben Harperrel készítette.

A 80. születésnapja elé igazított májusi koncertjeinek vendégénekesei között feltűnt egy-egy duettre David Byrne, Sheryl Crow, Nicole Atkins, Maggie Rogers, Brandi Carlile és Phoebe Bridgers és a Lucius két frontcsaja – a New York-i állomáson pedig ott volt vele a pontosan feleannyi idős Norah Jones is, akivel a 2010-es években már többször is fellépett együtt, most azonban az élő duettezés mellett egy közös stúdiófelvételt is rögzítettek.

Az 1979-es születésű Norah Jones a férjével és gyermekei apjával, a szintén billentyűs-gitáros Pete Remm-mel közösen jegyzi az I’ll Be Gone című country balladát, melyhez Mavis Staplest hívta duettpartnernek. „Mavis valóságos világítótornya a szeretetnek és a fénynek! Mindig öröm, megtiszteltetés és egy valóra vált álom, ha vele énekelhetek. Remélem még több ilyet is csinálhatunk együtt” – mondja Norah az itt hallható közös számról.

There’s a place far from here
Gonna make it my home
It’s where I belong

When I get where I’m going
I’ll be gone, I’ll be gone

When my heart
Gets so tired
That it can’t keep time
Don’t you cry

When I get where I’m going
I’ll be gone, I’ll be gone

Wish I could tell you that the sun was gonna shine
I got a feelin that I still won’t change my mind
Runnin out of time

There’s a place
On a mountain
You can take my bones
When I go home

When I get where I’m going
I’ll be gone, I’ll be gone

I wanna tell you that it’s all gonna be just fine
But I don’t wanna waste any more of your time
You didn’t waste mine

.
Norah Jones májusban Mavis Staples 80 éves jubileumi koncertsorozatának New York-i állomásán, a harlemi Apollo Theaterben, a Wilco-frontember Jeff Tweedy által írt You’re Not Alone című 2010-es számmal:

.
Norah Jones a Court And Spark című Joni Mitchell-dallal a márciusban megjelent Joni 75: A Birthday Celebration koncertlemezen:

.
Sharon Van Etten szeptember végén bemutatott Departure című kisfilmje, melyben idei albumának Seventeen című slágerét Norah Jonesszal duettezve adja elő egy májusi New York-i koncerten (2:50-től) és rögzíti újra a stúdióban (4:55-től), ezúttal lassú country verzióban:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39