A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Norvég jóga country ipari elektronikus zenével: formabontó zene északról

2015. március 9., 14:52

Az egyre népszerűbb és kultikusabb norvég jazz és improvizatív kiadó, a Hubro két zenekara, a Huntsville és a Cakewalk lép fel március 28-án Budapesten, a Trafóban. Megtudhatjuk többek közt, hogy mi is az a jóga country, és milyen lenne a Radiohead Thom Yorke nélkül.

Az Hubro Norvégia legmeghatározóbb jazz és improvizatív zenei kiadói között szerepel, lemezei egyedi designja és szárnyaló baglyos logója is sejteti, hogy rendkívüli képességű, nem sémákban gondolkodó és alkotó zenekarok gyűjtőhelye.

A Trafóban ezen az estén két trió felállású zenekar mutatkozik be, mindketten most debütálnak Magyarországon.

A Huntsville (Ivar Grydeland – gitár, Tonny Kluften – basszusgitár, Ingar Zach – dob) egy szokatlan hangzású zenekar, melynek radikális új zenei nyelvezete az absztrakt drone, a jóga country és a krautrock stílusokkal írható le leginkább. Koncertjük apropója ötödik lemezük megjelenése, melyet tavaszi turnéjuk alkalmával mutatnak be Európában. Korábbi fellépéseik alkalmával olyanokkal játszottak, mint Thurston Moore (Sonic Youth), Nels Cline és Glenn Kotche (Wilco), vagy Sidsel Endresen.

Névtelen 1

A Cakewalk (Øysten Skar – szintetizátorok, Stephan Meidell – gitár, basszusgitár, Ivar Lee Bjørnstad – dob) a fiatal feltörekvő generáció mindent elsöprő intenzitású csapata, tagjaik a vastag, sűrű hangzuhatagot megfelelő időzítésű introspektív hangkollázsokkal ellenpontozzák. Improvizatív zenéjük sajátos és instabil egyvelege a motorikus krautrocknak, az ipari elektronikus zenének és az unorthodox posztpunknak. Kicsit olyan a megszólalásuk, mint amilyen a Radioheadé lenne Thom Yorke nélkül.

HUBRO LABEL NIGHT: HUNTSVILLE (NO), CAKEWALK (NO)
2015.03.28.(szombat) 20.00
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Facebook-esemény