A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nyílt levélben kelt ki az Eagles Of Death Metal ellen a párizsi terrortámadások egyik túlélője

2016. május 27., 12:07

A Bataclan elleni támadást túlélő rajongó szerint Jesse Hughes a terrorizmussal kapcsolatos nyilatkozatai túlontúl veszélyesek.

eaglesof15

Nyílt levelet címzett az Eagles Of Death Metal frontemberének, Jesse Hughes-nek a zenekar tavalyi, párizsi koncertjén történt iszlamista vérengzést túlélő rajongó. Tavaly novemberben szélsőséges fegyveresek összesen 89 embert lőttek agyon az együttes, a Bataclan béli fellépésén. A támadás óta Hughes több interjút is adott, melyek hangvételét az utóbbi időben egyre többen offenzívnak találták. A frontember több ízben hibáztatta a francia fegyverviselési törvényeket sőt, a klub személyzetét is, akik szerinte hanyagságukkal járultak hozzá a tragédia bekövetkezéséhez. Hughes néhány hete a Taki Magazine-nak adott interjút, melyben úgy fogalmazott az emberek már nem mernek terrorizmusról beszélni, nehogy rasszistának bélyegezzék őket.

A Bataclan béli mészárlás egyik túlélője, Ismael El Iraki most egy, a The Guardian hasábjain megjelent nyílt levélben kelt ki a véleménye szerint visszás nyilatkozatokkal szemben.

“Szeretem a zenéteket és szeretem a koncertjeiteket és ember, soha nem gondoltam volna, hogy valaha is beállsz a félelemkeltők sorába. Mindig úgy tekintettem rád, mint egy keményfejű lázadóra, de mostmár mindnyájan tudjuk, nem vagy az. Mi, az igazi lázadók, a közönséged mindig szerettünk és védelmeztünk a rossz nyelvekkel szemben, mert meggyőződésünk volt, hogy egy egyszerű, de tisztaszívű melák vagy, mint a Stooges tagjai. De most bebizonyítottad, hogy a hülyeséged marha veszélyes is tud lenni” – olvasható a levélben, mely Hughes a terrorizmust az iszlámmal összemosó megjegyzéseire is kitért. “Ha tudni akarod, én is arab vagyok, elég arabul is nézek ki a hosszú szakállammal és a hozzá passzoló bőrszínemmel. Teljesen véletlenül a rock’n’roll, a koncertek az életem. A világért sem hagytam volna ki egy Eagles Of Death Metal koncertet és ha hiszed, ha nem, ez csak egy volt a nyolc zúzós program közül, amelyet arra a hétre előjegyeztem magamnak” – áll a levélben.

“Azt állítok az iszlám a probléma. Tudod mit? Szerintem meg a hozzád hasonló bigott tagok és a tündérmesétek az. A rasszizmus maga, hogy nem vagy hajlandó belátni a helyzet összetettségét, mely jócskán túlmutat a bőrszínen. Megbélyegezni másokat, egy valótlan képpel azonosítani, ez a probléma. Csak találd meg újra a rock’n’roll szellemét, mert az igazi rockzenének vagy a baszásról vagy a bunyóról kell szólnia: semmi köze egy uszító pártmajálishoz.”

SzínházTV: a színház Netflixe – új évad október 1-jétől
szept. 30., 11:12