A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nyilvánosak Barack Obama legféltettebb nyári slágerei

2015. augusztus 15., 18:01

Az amerikai elnök személyesen válogatta össze a Fehér Ház Spotify-oldalára felkerült, forró nappalokra s végtelen éjszakákra optimalizált dalcsokrot, melyben barátságban megfér egymás mellett rekedt gitárfolk, szintetizátor-melódia és igazán perzselő spanyol hip-hop is.

GTY_barack_obama_2_dm_130902_16x9_992

Jimmy Carter és az ambiciózus country nagyágyú, Willie Nelson is nyíltan kampányolt már kisebb-nagyobb zenei kolosszusokkal az oldalán. Míg előbbinek az Allman Brotherst, utóbbinak Bob Dylant sikerült maga mellé állítania, a Fehér Ház-közeli popforgószél azonban talán még soha nem volt olyan erőteljes, mint Barack Obama elnöksége alatt. Nem elég, hogy Obama beiktatásán a U2 adott alkalomhoz illő óriáskoncertet, beszédeit pedig Al Green strófákkal szakítja meg, amennyiben hihetünk a híreknek, már saját nyári slágerlistáját is megosztja a választókkal.

A Fehér Ház hivatalos Spotify oldalára felkerült két, The President’s Summer Playlist elnevezésű, nappali és éjszakai dallamokra bontott válogatást hivatalos információk szerint Obama egyes egyedül állította össze. Érdekesség, hogy a kevésbé izgalmas Rolling Stones, Stevie Wonder, Bob Dylan vagy épp Temptations dalok mellett olyan előadók is helyet kaptak a listán, mint a Sonora Carruseles elnevezésű salsa-zenekar,  a spanyol hip-hop sztár, Mala Rodriguez vagy például a brit neo soul díva, Lianne La Havas is. Az elnök nyári ajánlata ide kattintva hallgatható.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57