A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ők a Gustaf, Beck kedvenc zenekara, akiket annyira szeret, hogy az új klipjüket is ő rendezte

Wágner Gábor
2024. április 8., 8:43

Az idén 10 éves, vagyis 2014-ben megalakult zenekar reputációján sokat javít, hogy Beck Hansen az egyik legnagyobb rajongójuk. Most jelent meg a második nagylemezük, melyről ugyan kijött már pár kislemez, de csak a legutóbbit rendezte maga Beck, aki egyébként pár éve már interjút is készített az öttagú Gustaffal.

A Gustaf egy New York-i art rock zenekar, négy csaj és egy faszi: Lydia Gammill (énk), Tina Hill (basszusgitár), Melissa Lucciola (dob), Vram Kherlopian (gitár) és Tarra Thiessen (ének meg ütőshangszerek). 2021-ben adták ki első nagylemezüket Audio Drag for Ego Slobs címmel. Beck Hansen ekkor szeretett beléjük, de annyira, hogy még egy interjút is készített velük, természetesen a neves Interview magazin számára.

A Gustaf zenéjét olyanokhoz szokták hasonlítani, mint a Joy Division meg a Blondie és persze Beck, pontosabban ezek mixtúrája, de van benne (korai) Talking Heads és Pixies is bőven, a kortársak közül pedig LCD Soundsystem. Egyszerűbb, ha azt mondjuk rájuk, New York sokszínű alternatív zenei hagyományát folytatják, méghozzá nagyon magas színvonalon, nem véletlenül szeretett beléjük Beck.

A Gustaf második nagylemeze a napokban jelent meg Package Pt. 2 címmel, és ennek örömére egy kislemez is megjelent  meg egy klip, ez utóbbit pedig maga az első számú híres rajongó, Beck rendezte. A Close című szám egyébként már a harmadik kislemez az albumról. Nagyon érdemes időt fordítani rájuk, és legalább akkora rajongójukká válni, mint Beck.

Szerző: Wágner Gábor
Címkék: , ,