A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ők kapják idén az Oscar-díjat – a Google szerint

faktor.hu
2016. január 24., 19:36

A Google szerint a 2016-os Oscar-jelöltek közül „A visszatérő” lesz legjobb film. A cég minden évben elkészíti még a Hollywoodi filmes gála előtt a tipplistáját – ebben azonban nem a szakmai szempontok dominálnak.

Fotó: Europress / Gabriel Bouys - AFP
Fotó: Europress / Gabriel Bouys – AFP

A lista nem jósol, és az esélyeket sem latolgatja – azt tükrözi, hogy a jelölések kihirdetése után hányan kerestek rá a jelöltekre a Googl-en. Így tehát a lista „Oscar-díjasai” sokkal inkább az internetezők igényeit vagy kíváncsiságát tükrözi – írja azIndependent.

A legjobb férfi főszereplő jelöltek közül ezek alapján Leonardo DiCaprio a befutó. A színészre sokan” A visszatérőben „látható extrém jelenetei miatt kerestek rá, valamint az is fontos szempont volt az internetezők részéről, hogy a színésznek ez már az ötödik jelölése, de korábban egyszer sem vihette haza a szobrot.

A visszatérő körüli hírverés a filmet is Oscarhoz juttatta a Google listáján, valamint a keresések alapján Alejandro Gonzalez Iñárritu második rendezői Oscar-díját vihetné haza a februári gála után (Iñárritu tavaly a Birdmannel lett az év legjobb rendezője).

A legjobb női főszereplő kategória már sokkal nyitottabb volt a Google felmérésén – A szoba kevésbé ismert főszereplője, Brie Larson keltette fel leginkább az internetezők érdeklődését.

A Google jelentéséből az is kiderült, hogy idén sem hagyta hidegen az internetezőket a jelöléseket követő, legtöbb kritikát kiváltó téma – amely idén az volt, hogy a fő kategóriák jelöltjei között csak fehér bőrű színészek találhatóak. Emiatt több afroamerikai színész is bojkottálja a gálát. Így rengetegen kerestek a bojkott, az afroamerikai és a Will Smith szavakkal is.

A legjobb film kategória keresései:

1. A visszatérő

2. A nagy dobás

3. Brooklyn

4. Spotlight

5. Mad Max: A harag útja

A legjobb férfi főszereplő kategória keresései:

1. Leonardo DiCaprio (A visszatérő)

2. Eddie Redmayne (A dán lány)

3. Matt Damon (A mentőexpedíció)

4. Michael Fassbender (Steve Jobs)

5. Bryan Cranston (Trumbo)

A legjobb női főszereplő kategória keresései:

1. Brie Larson (A szoba)

2. Jennifer Lawrence (Joy)

3. Saoirse Ronan (Brooklyn)

4. Charlotte Rampling (45 év)

5. Cate Blanchett (Carol)

A legjobb rendező kategória keresései:

1. Alejandro González Iñárritu (A visszatérő)

2. Adam McKay (A nagy dobás)

3. George Miller (Mad Max: A harag útja)

4. Lenny Abrhamson (A szoba)

5. Tom McCarthy (Spotlight)

forrás: faktor.hu

Szerző: faktor.hu