A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Okay Kaya: Surviving Is The New Living – meglepetésalbum a norvég-amerikai énekesnőtől

2020. június 4., 16:57

Az 1990-ben New Jersey-ben afro-amerikai apától és norvég anyától született modell-színész-énekesnő Kaya Aurora Wilkins, azaz Okay Kaya a 2018-as Both debütalbuma után idén januárban adta ki Watch This Liquid Pour Itself című második nagylemezét, de azóta már szerepelt egy számmal a Death Stranding videojáték bővített soundtrack albumán és elnyerte a Dán Filmakadémiától a legjobb filmdal díját az Öngyilkos túra című film szereplőjeként előadott One Last Time-ért a Robert-díjak („a dán Oscar”) gáláján. Most júniusban hirtelen előállt egy újabb albummal is.

A szégyentelenül önfeltáró szövegű folk, soul és elektronikus alapú alt-pop szerzeményeivel feltűnt ifjú gitáros-billentyűs-producer-énekesnő a 15 számos januári albuma mellé most 11 újabb dalt mutat be a mindenféle promóció nélkül megjelent (még saját közösségi média felületein sem említett) Surviving Is The New Living albumon, melyet Koppenhágában karanténozva fejezett be.

A producerhaver Nature Boy mellett kisegítőként csak néhány dán zenészt szerepeltető új Okay Kaya-kiadványon egy-egy norvég és német nyelvű szerzemény mellett főleg angol számok sorakoznak –  mint a „túlságosan szexéhes vagyok én ehhez a karanténhoz” kezdetű Kiss This Sky vagy az áprilisban elhunyt amerikai soul hős Bill Withersről elnevezett dal, ami szintén a szexuális vágyra fut ki.


.
összevetésként itt a januárban megjelent Watch This Liquid Pour Itself album a négy videoklippel. . .

Baby Little Tween
Ascend And Try Again
Insert Generic Name
Overstimulated
Psych Ward
Guttural Sounds
Asexual Wellbeing
Popcorn Heart
Mother Nature’s Bitch
Hallelu Ya Hallelu Me
Symbiosis
Givenupitis
Helsevesen
Stonethrow
Zero Interaction Ramen Bar

. . .melyekből Kaya a társrendezőnőjével, Adinah Dancygerrel közösen egy There Is A River című rövidfilmet is összeállított:

.
a japán tervező Kodzsima Hideo tavalyi PlayStation 4-videojátékához, a Death Strandinghez Michiharu Shimoda tokiói DJ-producer Silent Poets projektjével közösen írt és rögzített Almost Nothing betétdal az idei Death Stranding (Songs From The Video Game) albumról:

.
a dán Hess Is More (Mikkel Hess) társaságában írt One Last Time előadása az Öngyilkos túra mozifilmben – a képre kattintva 49:20-tól:

FRISSÍTÉS: a filmbetétdal június közepén hivatalosan is megjelent!

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30